Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Bloggen har i många år varit mitt ställe där jag samlar sånt jag vill komma ihåg eller vill fundera och reflektera över lite extra. Att sätta ord på pränt tillsammans med bilder får i alla fall mig att minnas lite bättre och  blir en plats där jag kan “hänga upp” alla intryck som jag omedvetet samlar på mig både här och var.
Nu när jag inte har bloggat regelbundet på ett bra tag så känns det onekligen som om jag har många blogginlägg att “skriva ikapp”. Så, det får bli lite rapporter här på bloggen, sett i backspegeln.

ad.18 – Dark Wood

Tidigare i höstas lanserade Alcro en ny Alcro Designers-färgkarta – ad.18. Sin vana trogen bjuder de både på spännande kulörer, en färgsättning som sticker ut och uppseendeväckande bilder.
Färgkartan är uppdelad i tre teman; Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset.

ad.18 – Dark Wood

Dark Wood hämtar sin inspiration från det bohemiska 70-talet, men med en lyxig känsla. Sammet, manchester, matta och blanka ytor i kombination, grafiska mönster och elegans. Desert Sunset är inspirerad av en solnedgång i öknen och innehåller mättade röda och rosa nyanser och sandiga kulörer. Lemon Crisp är ljus och pastellig och känns mest “nytänkande” och dess isiga pasteller passar bra in i ett vitt eller grått hem, utan att ta över.

ad.18 – Desert SunsetDe 15 kulörerna i kollektionen är inspirerade av de trender och strömningar vi ser inom inredning och färg just nu.

– Från millennieskiftet fram till nu har vi haft en tid av tillbakablickande. Hittills har vi roterat kring det som är 1900-talets andra hälft. 50-tal, 80-tal och 90-tal har kommit tillbaka inom allt från mode och inredning till konst och kultur, säger Yvonne Karlsson som är färgsättningsexpert och en av dem som tagit fram den nya kollektionen.

Hon menar att människor vid varje sekelskifte har börjat med att blicka bakåt stilmässigt. En intressant tanke!

– Tittar man från 1900 och framåt så tog det ungefär 20 år innan det blev en ny stil. Innan dess hämtade man från det förra seklet. Och precis i det skedet är vi idag också. Just nu tittar vi mycket på Art Deco. Sammet, guld och marmor. Lyxiga material. Men vi har också inslag av bohemiskt 70-tal och italiensk design. Parallellt med detta har vi en ljus, avskalad och pastellig trend.

ad.18 – Desert Sunset
ad.18 – Lemon Crisp
ad.18 – Lemon Crisp

Pressbilder Alcro Foto Jonas Ingerstedt Styling Dennis Valencia

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.