Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Jotun Rediscover från Lady. Nu har det precis släppts en ny färgkarta från Jotun Lady. Den ska vi såklart kika närmare på!

Jotun Rediscover - ny färgkarta

Personligen tycker jag alltid det är en liten höjdpunkt när Jotun Lady släpper sina nya färgkartor. Det brukar vara vackra kulörer, fina bilder och helheten känns väldigt inspirerande. Likadant kände jag denna gång.

Nu ska vi kika närmare på kulörerna – det är ju det jag vet att du längtar efter att få se.

Jotun Rediscover från Lady – nya och gamla favoriter

Jotun Rediscover innehåller många helt nya kulörer men även flera utvalda favoriter från tidigare kollektioner.

Med den nya färgkartan Jotun Rediscover vill man reflektera över dagens tid, vikten av att ta hand av det vi har, känna trygghet, ro och glädje. Tankar som säkert många av oss burit med sig men som blivit än mer aktuella när världen och allt omkring oss ser annorlunda ut med tanke på den pandemi som råder just nu.

Jotun Lady vill att du och jag med hjälp av kulörer ska kunna upptäcka och återupptäcka det som är viktigt för oss.

Färgkartans upplägg – fyra paletter

Färgkartan är indelad i fyra grupper, men kan även mixas fritt mellan de olika grupperna. Kulörerna är framtagna för att passa tillsammans.

  • Varma och rustika kulörer
  • Luftiga blåtoner och dämpade kulörer
  • Mjuka neutraler och diskreta nyanser
  • Dämpade nyanser och drömlika pasteller

Varma och rustika kulörer

Kulörpaletten “Varma och rustika kulörer” har hämtat sin inspiration från olika kulturer runt om i världen. Jordnära toner som skapar en varm och ombonad känsla.

Jotun Rediscover
Jotun Lady 12120 Desert Pink
Jotun Rediscover
Jotun Lady 12124 Natural Clay

Luftiga blåtoner och dämpade kulörer

I kulörpaletten “Luftiga blåtoner och dämpade kulörer” hittar du tidlösa kulörer inspirerade av naturen – från de alltid lika aktuella blåtonerna till dämpade grå, gråbruna och greige toner. Med dessa kulörer skapar du en avkopplande och harmonisk atmosfär.

Jotun Rediscover
Jotun Lady 1973 Antikgrå
Jotun Rediscover
Jotun Lady 4894 Ocean Air
Luftiga blåtoner och dämpade kulörer
Jotun Lady 5503 Natural Blue

Mjuka neutraler och diskreta nyanser

I färgpaletten “Mjuka neutraler och diskreta nyanser” hittar vi kulörerna som tillför värme på ett nedtonat sätt. Det är alltfler som vill skala av, förenkla och minska antalet föremål och intryck vi omger oss av. Då är det kulörer i denna palett som du kan kika närmare på. Dessa kulörer tillför värme och skapar samtidigt en elegant och tidlös känsla.

Jotun Rediscover
Rummet närmast är målat i kulören Jotun Lady 1276 Soft. Rummet innanför är målat i kulören Jotun Lady 12125 Impression. Taket är målat i kulören 0486 Silke.
Jotun Rediscover
Jotun Lady 1563 Mörk Strandsand

Dämpade nyanser och drömlika pasteller

I den fjärde färgpaletten hittar vi “Dämpade nyanser och drömlika pasteller“. Precis som vi kan använda kulörer och färgkombinationer för att skapa känslor och stämningar kan vi använda kulörer för att uttrycka oss själva.

Lady 6378 Iconic
Jotun Lady 6378 Iconic

De kulörer vi väljer ger en glimt av vilka vi är, våra behov, vad som är viktigt för oss och hur vi uppfattar vår värld och omgivning.

I den fjärde färgpaletten hittar vi en större lekfullhet än vi sett i de andra tre färgpaletterna. Här hittar vi större kontraster mellan färgerna, utan att tappa den eleganta känslan. Det här är kulörer som fungerar bra på större ytor.

Dämpade nyanser och drömlika pasteller
Skärmdump från Jotun Lady Inspirationsblogg
Lady 8118 Lövsal och 6379 Cityscape
Vägg Jotun Lady 8118 Lövsal Panel och skåpsdörrar Jotun Lady 6379 Cityscape
Lady 10246 Velvet
Jotun Lady 10246 Velvet

Att inreda med färg – mer för dig som vill ha hjälp att välja kulör

Att inreda med färg är verkligen så mycket mer än blått, grönt, gult eller trender. Det handlar om att välja kulörer och kombinera färger som skapar en känsla – den känslan som du vill ha runtomkring dig. Kulörerna kan skapa lugn, ge energi och är ett sätt att uttrycka dig.

Här på bloggen, mitt Instagram och YouTube-kanalen kan du lära dig mer om hur du kan skapa olika känslor med hjälp av färg.


Alla bilder: Jotun / LADY. Fotograf: Line Klein. Styling: Kråkvik & D’Orazio

Total
48
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.