Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Ny färgkarta från Nordsjö – Colours you can´t wait to come home to. Nordsjö har tillsammans med ett antal välkända influencers skapat en kulörpalett bestående av deras egna favoritkulörer. Dessa finns nu samlade i en färgkarta bestående av kulörer som passar i alla rum.

Ny färgkarta från Nordsjö – kulörerna

I den nya färgkartan hittar du till största del nedtonade, smutsiga kulörer. Som till exempel Krickelins Dimblå, Tant Johannas gröna och Simplicity Greige. I Nordsjös nya färgkarta presenterar även stylisten och influencern Anna Kubel tillsammans med Nordsjö sin nya ”Kubel Colour Collection” som är en palett med hennes egna 8 favoritkulörer som hon målat sitt hem med.

Här är kulörerna i den nya färgkartan från Nordsjö.

Du hittar färgkartan hos din återförsäljare av Nordsjö färg.

Tips för att lyckas med kulörvalet

Det är många som tycker det är svårt att välja kulör till väggarna. På färgprovet ser kulören helt perfekt ut, men väl uppmålad på väggen hemma hos dig så ser den helt annorlunda ut.

Men, här är några tips på vägen som hjälper dig att lyckas med kulörvalet:

  • Välj en kulör ur en färgkarta istället för små NCS-prover om du känner dig osäker. De kulörer som finns i färgkartorna är framtagna för att passa på stora ytor.
  • Välj en kulör som ser lite smutsig ut på färgprovet och något ljusare än du tänkt dig. Uppmålad på väggen upplevs kulören ofta både mer färgstark och dessutom lite mörkare.
  • Tänk på vilken känsla du vill skapa i rummet – därefter väljer du en kulör som skapar just den känslan. Här kan du läsa mer om varma och kalla färger och hur de påverkar känslan i rummet.
  • Provmåla alltid! Mitt bästa tips är att måla upp färgen på en större skiva typ 40×50 cm eller 50×70 cm istället för på väggen. Då kan du flytta runt färgprovet och se hur den förändras i olika ljus. Här kan du kolla på ett YouTube-klipp om vad som påverkar upplevelsen av en kulör.
  • Tänk på helheten. En färg upplevs aldrig ensam. Om du målat upp din tänkta väggfärg på en större skiva kan du lätt se hur väggfärgen ter sig tillsammans med rummets andra färger.

På min YouTube-kanal hittar du fler tips som hjälper dig att lyckas med kulörvalet. Här hittar du kanalen – > Färgsättningstips på YouTube.

Total
83
Shares
1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.