Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Wild Wonder G0.16.68 är namnet på kulören som Nordsjö utsett till Color of the Year 2023. En kulör som har hämtat sin inspiration från skördade grödors varma ton och som bidrar med en känsla av energi och positivitet.

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Wild Wonder – Nordsjö Colour of the Year 2023

Vill du veta mer om hur arbetet gått till och tankarna bakom valet av Wild Wonder som Nordsjö Colour of The Year 2023 så kan du läsa om det här.

Närmsta NCS Wild Wonder G0.16.16

Kulörnamnet är Wild Wonder och koden är G0.16.16 enligt Nordsjö/Akzo Nobels färgsystem ACC. ACC Kulörsystem är skapat av AkzoNobel och består av mer än 6000 kulörer och är uppbyggt kring att beskriva tre egenskaper hos en kulör; kulörton, mättnad och ljushet. Vill du veta mer om hur du tyder koden G0.16.16 kan du läsa mer om det i ett blogginlägg som jag skrivit tidigare.

Jag gjorde en avläsning med min Colourpin Pro och fick svaret att närmsta NCS-kulör till Wild Wonder är S 2010-Y.

Wild Wonder Nordsjö COTY23 – fyra färgpaletter

Nordsjö har satt samman fyra färgpaletter som alla innehåller årets kulör Wild Wonder. De har hämtat sin inspiration från olika platser i naturen och skapar olika känslor när kulörerna kombineras tillsammans.

1. Trädgård, skog och skogsmarker – barr, växter och bär

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Lush Colours
Lush Colours COTY23

Lush Colours

Färgpaletten Lush Colours är inspirerad av trädgård, skog och skogsmarker. Grönt, brunt och lila kombineras med den varma gulaktiga tonen Wild Wonder vilket skapar en lugn känsla men utan att kännas tyngande.

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Lush Colours

2. Fältens biologiska mångfald – gräs, ängsblommor och djurliv

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Buzz Colours
Buzz Colours COTY23

Buzz Colours

I färgpaletten Buzz Colours finner vi toner som hämtat sin inspiration från fält fyllda av gräs, vilda ängsblommor och dess livliga, biologiska mångfald. En palett bestående av gult, rosa och brända gulröda toner som tillför glädje och värme.

3. Naturens råmaterial – torkat gräs, svamp och trä

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Raw Colours
Raw Colours - COTY23

Raw Colours

Denna palett symboliserar naturens råmaterial. Här hittar vi kulörer inspirerade från torkat gräs, svamp och trä. En färgpalett som skapar en varm och naturlig känsla.

Wild Wonder Nordsjö Colour of the Year 2023
Raw Colours

4. Havet och stranden – vatten, snäckor och sten

Flow Colours - COTY23

Flow Colours

Färgpaletten Flow Colours har hämtat sin inspiration från tidvatten, vågor och jordens naturliga rytm. Kulörer från havet och stranden skapar lugn och en känsla av närhet till naturen.

Fler lästips om Wild Wonder Nordsjö COTY23

Vilken av färgpaletterna är din favorit?

Dela gärna med dig av vilken av färgpaletterna som är din favorit och vad du tycker om kulören Wild Wonder. Är det en kulör som du skulle kunna tänka dig att måla med hemma?

Total
2
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.