Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

På senaste tiden har jag kikat in hos olika bloggare som alla gjort olika inspirationscollage. Så jag får väl inte vara sämre. Ett collage tycker jag avslöjar vilken stil bloggaren har/skulle vilja ha i sitt hem om ekonomin fanns. Så här kommer några av mina önskningar på temat svart presenterat i ett inspirationscollage. Vad har jag för stil?

* En plexiglaslampa från Kartell skulle passa finfint på sidobordet som jag är på jakt på till vardagsrummet.
* Uppföljaren till den klassiska Stringhyllan, String Pocket vet jag inte riktig vart jag skulle ha, men snygg är den i alla fall. Finns att köpa på Designonline. Passar bra till CD, DVD och pocketböcker.
* Nästa önskning är tänkt för vardagsrummet, en Fatboy. Svart så klart! Finns att köpa på pid. Skulle passa äldsta sonen bra när han kikar på barnprogrammen eller bara myser. Eftersom sonen är en kladdpelle av hög rang så är det ju inte till nån nackdel att den är lätt att rengöra. I skrivande stund håller älsklingen på att sätta tillbaka den svarta Klippan klädseln som precis genomgått en maskintvättning. Tur att man inte har några dyra soffor, då skulle jag gråta när sonen håller på som värst.

Tvättråd (hämtat på pid):
Fatboy kuddarna går att tvätta av med en trasa och man bör då använda såpa som rengöringsmedel.
Man kan även duscha av dem vid behov.
Kudden går att öppna och tömma på innehållet om man vill tvätta den i maskin.Om man skall tvätta i maskin bör man tömma kulorna i en papperssäck ej plast för det blir mycket statiskt.
Tvättas i 30 grader ej centrifugering eller tumling.

* Nästa önskning är Elna Elefant som även den finns att köpa på pid. Den skulle passa bra till yngsta sonen. Det dröjer väl iofs ett tag innan han kan använda den, men tills dess är den fin att bara ha stående som dekoration. Det finns fler djur att välja på; Gustav Gris, Frode Fisk och Gerda Giraff.
Även dessa är lätta att rengöra eftersom materialet är vattenbeständigt och kan rengöras med en våt trasa eller sköljas av under rinnande vatten.

(Märks det att jag har städmani … alla saker som införskaffas till detta hem har gått igenom ett flertal både tänkbara och otänkbara scenarion eftersom äldsta sonen brukar klara av de mest konstiga saker. Snabb är han också, så det är inte alltid man hinner hindra honom innan han tagit nåt ur köksskåpen och på något underligt sätt lyckats klena in i soffan eller nåt annat. Jag skulle nog kunna skriva en hel uppsats om alla bus han hittar på. Men världens gosigaste är han mellan alla bus så det väger upp, iaf för det mesta.)

* Den sista önskningen, men den som står överst på listan är en bärbar PAL radio från Tivoli Audio. Jag har länge varit på jakt efter en bärbar radio som kan följa med från köket till tvättstugan och från tvättstugan till köket. "Tyvärr" har jag inte lyckats hitta nån billigare variant som faller mig i smaken. Så när mina skattepengar dyker upp på kontot nån gång i december står denna radio högt på prioriteringslistan.

102134-7

Collage gjort av mig med bilder från ovanstående företag.

Total
0
Shares
6 comments
 1. Snygga saker du har i ditt collage. De flesta kan jag tänka mig. Funderar lite på att börja sälja elefanten från Bobles…vet bara inte om det finns efterfrågan i vår stad!!!

 2. Fint. Inte min stil, men det är ju det som är så kul, att vi har olika stil. Och jag tycker det Du varlt ut ser smakfullt ut, speciellt i kombination med varandra.Kul! :-)

 3. Jessica: Jag har aldrig sett dessa djur från Bobles tidigare. De ser ju fina ut, men jag vet inte riktigt om man skulle få sålt så många. Men de är ju snygga att skylta med iaf. Dyrt “skyltmaterial” blir det iaf.
  Cleo: Nä, tänk vilken tur att inte alla har samma smak. Vad tråkigt det skulle vara då. Inget roligt alls att få kika in hos andra bloggare och se hur de har det.
  saravillfara: Mmmm… många snygga saker är det, men smakar det så kostar det. Suck! Men som sagt, radion ska jag försöka prioritera eftersom den sägs vara så bra. Snygg är den ju också. :-)

 4. hej!
  Om du fortfarande funderar så kan jag rekomendera att köpa en sit on it istället för en fatboy. jag har en sit on it hemma men min kompis köpte tyvärr en fatboy och den är inte hälften så skön som sit on hit! Kolla in på formandfunction.se
  Ha det toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.