Välkommen!


fixa&dona är en blogg om inredning. Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

fixa&dona-bloggen drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: hildur@hildurblad.se

Följ fixa&dona
Follow

INSTAGRAM
Arkiv

102134-45

1988 designade Heikki Orvola ljuslyktan Kivi för Iittala. Denna lykta för värmeljus har inspirerat många fabrikanter att göra kopior. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att man kan hitta en kopia i nästan varje inredningsaffär. Men Kivi har de perfekta proportionerna, 6 cm hög och 6 cm i diameter. Och lågan från värmeljuset får färgen på lyktan att komma till sin rätt. Lyktan är vacker både ensam och i grupp. Välj din favoritkulör eller kombinera dem för att passa ditt humör eller olika rum. Möjligheterna är många.
Varje år presenteras nya färger och nu finns det 21 stycken olika att välja på. Den röda lyktan är betydligt dyrare än de övriga och detta beror på att guld används för att få fram den djupa röda tonen.
Här hemma finns för tillfället tre stycken grå/svarta Kivi lyktor som pryder en tavellist i vårt kök. De är verkligen superfina och det känns att det är hög kvalitet. Vilken/vilka färger har du på din Kivi?

Foto: Iittala

Total
0
Shares
5 comments
  1. Å jag har olika nyanser i blått, sammanlagt 6 stycken. Det roliga är att jag har fått dem vid tre olika tillfällen som presenter och samtliga har gett mig blåa.. Jag måste helt enkelt vara en väldigt blå person då, som du säger, det finns hela 21 färger att välja mellan!!

  2. Kul att alla köpt olika blå nyanser till dig. Det blir ju jättefint att blanda de olika nyanserna. Jag är sugen på att köpa fler till mig själv, men först ska jag köpa några i present.

  3. Nu ska vi se, jag har tre frostiga, tre grå, tre ljusblå och tre mörkgröna står lite överallt i huset. Sena sensommarkvällar brukar jag ta ut allihop på uteplatsen och ställa huller om buller mitt på bordet. Jag är nog tråkig, men Kivi är min ultimata ljusstake, jag ställer undan ibland men tar alltid fram igen efter ett tag. Mitt hem är inte komplett utan dem.

    Fin blogg förrsten, jag har inte varit här förut…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.