Välkommen!


fixa&dona är en blogg om inredning. Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

fixa&dona-bloggen drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: hildur@hildurblad.se

Följ fixa&dona
Follow

INSTAGRAM
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/1/3/0/hildurblad.se/httpd.www/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 245
Arkiv

102134-131
Länge har jag varit överförtjust i Bumling formgiven av Anders Pehrson, från Ateljé Lyktan. Och när den nu även finns i borstad aluminium är det inte något som säger stopp… förutom priset då, ca 3700 kronor. Suck! Kanske dags att börja spara nu då. :-) Annars får jag väl nöja mig med ett besök på vårt bibliotek så länge. Där huserar nämligen ett antal Bumlingar i rött. Dreggel, dreggel… Vill ha en Bumling över köksbordet!!!

Foto: Ateljé Lyktan
Collage: Privat

Total
0
Shares
22 comments
 1. Aj då….mycket pengar för en lampa…tycker jag allt. Men visst, den var jättesnygg, nu får du allt spara..
  Kul att du tittat in hos mig..och jag håller med dig, vänner är allt bra att ha.
  //Nilla

 2. Då är vi två! Jag har länge gått och sneglat på Bumling jag oxå! Jag har tom varit med i budgivning på Tradera…. Den är ju lite väl dyr, tyvärr!

 3. Då är vi två! Jag har länge gått och sneglat på Bumling jag oxå! Jag har tom varit med i budgivning på Tradera…. Den är ju lite väl dyr, tyvärr!

 4. Är lite sen av mig, och såg först nu att du fått ett nytt och roligt jobb! Supergrattis, vad kul för dig!
  Och lampan är jättefin, hoppas det trillar in pengar över dig en vacker dag, då kanske du får råd med den :)

 5. Mmm, den är jättefin…Vi valde länge mellan den PH-lampa som vi nu har och en Bumling när det äntligen blev dags att byta ut kökslampan.

 6. De brukar ju gå att hitta begagnade men aluminium är ju en ny färg så den är nog svår att få tag på begagnad. Själva har vi 5(!) bumlingar här hemma, en i köket, tre i vadagsrummet och en på fot i hallen. Fast jag skulle gärna vilja ha en golvlampa också…

 7. Jag hade en bumling i mitt rum, fram till när jag var en sådär 10 år. Som sedan försvann – säkert till tippen! Det gör ont! Men jag tycker att det är svåra att hitta på second hand faktiskt – kan kanske bero på att vi är flera som vill ha dem! :)

 8. Vi har så samma smak!! Synd att min sambo inte har det oxå!!!!!!!!!!!! han påstår att den underbara lampa är F U L ?????? suck
  //M

 9. Håller verkligen med dig om att bumlingarna slår det mesta i lampväg. Jag har faktiskt fem stycken här i lägenheten *skryt*… Den röda över köksbordet är nog min käraste ägodel :) De brukar ibland finnas att köpa på blocket och tradera för strax under tusenlappen.

 10. Nilla: Ja, utan vänner skulle livet vara bra trist!
  Lotten: Jag har också bjudit på Bumling-lampor på Tradera ett flertal gånger, men priserna har en tendens att skena iväg :-(
  Emma: Ja, dom är sååå fina! Guld… finns det eller är det “önsketänkande”?
  Sofie: Ja, den är lite väl dyr. Såå typiskt!
  saravillfara: Tack för grattiset!!! Ska bli kul att jobba på “riktigt” igen. Nu är det makens tur att ta huvudansvaret här hemma. Undra hur det ska gå… kontrollfreak som jag är. ;-)
  Cina: Fast PH-lampan är ju snygg den med! :-)
  Maria: Det är såå typiskt att man ska fastna för så dyra prylar. Fast man kanske ska se det som en investering, så känns det inte lika jobbigt att den kostar så mycket. Dom har ju trots allt ett andrahands-värde de här lamporna… *vem försöker jag lura* Hi, hi!
  Linda: Bara att hålla tummarna att den dyker upp till bra pris nånstans. Jag håller utkik!
  Johanna: Åh vad avis jag blir! Vill också ha… Fast som du säger, dom i aluminium är nog lite svårare att hitta begagnade. :-(
  kol och krita: Underbar lampa! Jag blir glad när jag ser den.
  mallaa: Visst är det tråkigt när man tänker tillbaka på saker som funnits i familjens ägo men som kastats. Älsklingens farmor och farfar hade flera String-hyllor som svärfar kastade när farmorn skulle flytta till äldreboende. Det skär i hjärtat när jag tänker på det. Jag som vill ha en string-hylla. (Mycket man vill ha här i livet, men önska kan man ju alltid göra.)
  Jessica: Låter lovande! :-)
  Helena: Bäst jag går in och kikar!
  Minks: Min man fnyser bara när jag visar honom bilder på Bumlingen. Men som “tur” är bryr han sig inte om hur det ser ut här hemma. Han skulle nog kunna bo hursomhelst bara det är städat och funktionellt. Men han vet hur mycket jag gillar inredning och design så han låter mig hållas. :-D
  Anna: Åh vad avis jag blir… vill också ha! Som sagt, det är bara att fortsätta spara.
  Johanna: Snygg är förnamnet! Jag gillar!

 11. Jodå, det finns guldfärgade, det har jag sett! Skitsnygga är de, och jag skulle gärna ha flera stycken! Fast jag är rätt nöjd med min Saturnus-lampa i vardagsrummet faktiskt, så jag vet inte riktigt var jag skulle ha dem?

 12. Jag har en skönt sjuttiotalsknallgul i mitt kök, jag älskar den! Och det här vill du förmodligen inte veta: jag har HITTAT den! Så den var alldeles gratis *s* Den hängde bortglömt i vår sommarstuga när vi köpte den, gamla ägarna iddes inte ens ta reda på den så de lämnade den. Synd för dem men tur för mig :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.