Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-185
Förra sommaren köpte vi en "kaffemaskin". En automatisk, dvs. den mal bönor och fixar av sig självt. Smidigt värre! Den har använts flitigt här hemma, men för nån månad sedan gick den sönder och vi fick lämna in den för reparation. Efter nån vecka fick vi tillbaka den igen och kunde fortsätta vårt espresso, latte och kaffe-drickande i ytterligare några veckor. Men vips så var den trasig igen. Något irriterande! Och eftersom garantin går ut i slutet av juni tyckte vi det här kändes väldigt trist. Den kostade trots allt 5000 kronor, och då ska den ju hålla mer än ett år. Butiken/personalen där vi köpt maskinen har varit väldigt hjälpsamma och förstående och har nu fixat så att vi får maskinen helt krediterad och dessutom har vi fått låna ett demoex. under tiden vår maskin varit ivägskickad för reparation och fram tills att vi köper en ny. Men nu är den stora frågan… vad ska vi välja istället? Tyvärr verkar det inte finnas så mycket i 5000-kronors klassen längre. Utan de flesta maskinerna kostar närmre 10 000. Puh! Det blir mycket pengar att lägga i mellanskillnad. Så nu tänkte jag höra med er, mina kära bloggvänner om ni har något fabrikat/modell att rekommendera. *håller tummarna för lite tips*

Foto: Privat

Total
0
Shares
16 comments
 1. Varför inte koka kaffe i panna på spis billigt (och)gott :( ??? Koka upp lite mjölk,
  hej och hå så har du ena latte! Ps. när du har köpt din nya maskin bjuder du å en kopp? ds :)

 2. Har inte några bra tips på vad ni ska välja tyvärr(även fast jag önskar jag vore belevad i kaffemaskinvärlden, själv har vi bara en vanlig tråkig bryggare, .. men jag måste ju bara säga att du har en himla fin mugg iallafall! Vill också ha en massa Hanna-muggar!

 3. har ingen kaffemaskin än, men drömmer om att nångång få äga en. Tråkigt när den krånglar, kaffe klarar man ju sig inte utan ;) Håller tummarna att du får några bra tips från andra bloggare, så ni hittar en maskin som håller.

 4. Tilly: Ha, ha… alldeles för jobbigt att fixa på det där viset. :-) Men självklart bjuder jag på en kopp när maskinen är inhandlad! Syns imorgon! Vet du vad jag gör nu? Målar… du kan aldrig gissa var. Jag fick ett ryck och började leta bland mina gamla burkar och hittade en kulör som blev finfin. Kramar på dig!
  Elin: Ja visst är Hanna-muggarna fina. Jag köper en lite då och då… sprider ut kostnaden lite. :-)
  cilla: Mmmm… ljuvligt med egen kaffemaskin. Och man vänjer sig verkligen fort vid att kunna fixa en latte eller espresso. Riktig vardagslyx för min del!
  Hemmarikets Charlotte: Det är ju det som är problemet. Det finns massa snygga maskiner, men de flesta är ju manuella. Suck! Leta, leta… :-)

 5. Hej,
  hittade din blogg för ett tag sen, och tycker den är både snygg och inspirerande…
  Vi har en Nespresso-maskin hemma, den enklaste och billigaste modellen (ca 1500 kr) – men den fungerar klockrent och är hur enkel och snabb som helst! De manuella i Nespresso-maskinerna handlar om att stänga av vattnet när man fått tillräcklig mängd kaffe, och man lär sig ju ganska snabbt hur mycket som blir lagom starkt. Men det blir en sjysst crema varje gång och jag som bara dricker latte för att jag egentligen inte gillar kaffe har druckit alldeles för mycket sedan vi köpte vår Nespresso… :-)
  /Maria

 6. Är också på jakt efter en kaffemaskin. Har varit runt och testat lite olika men har nog också fastnat för en nespresso. Blir verkligen supergott kaffe. Finns en jättesnygg inbyggd variant från Miele, men den kostar 15000:- Typiskt! :( Tack för en jättetrevlig blogg! Får man länka? :)

 7. Jag lyckades nyligen med bedriften att vinna en espressomaskin från OBH Nordica Chilli, meeeen den är ju också manuell dårå.
  Jag är numera stolt ägare till 8 st Hanna-koppar.
  3 blå 3 gröna och 2 röda :)
  //M

 8. Om du bor i stockholm föreslår jag att du går till Nespresso butiken på Biblioteksgatan och provar deras kaffe , som är för hemmet . maskiner och kaffe. Vi har det , enligt mig- helt oslagbart!!

 9. Har ingen aning.. Jag har ju ingen sån fin automatisk maskin.. Jag har en C3 hemma och den är kanon.. Men visst hade det varit en dröm med en automatisk.. bara trycka på en knapp! :)
  kram kram

 10. Hej! Vilken trevlig blogg du har:)
  Nej det är inte ornament från Boråstapeter. Jag kollade dock på dem innan, men gillade denna mer. Tapeten kommer från Duro Sweden och heter Cornelia Paviljong silver.
  Ha d Kram

 11. Maria: Åh vad glad jag blir när jag hör att du gillar min blogg! Sånt värmer verkligen och livar upp en i övrigt rätt trist onsdagskväll. Tusen tack! Lägger din rekommendation på minnet… verkar som ett bra köp.
  art[e]fact: Ja dom är verkligen superfina!
  timon: Självklart får du länka! Bara smickrande att du gillar min blogg. :-) Mmm… dom där Nespresso-maskinerna verkar populära. Måste kolla på dom i verkligheten. Ska hålla utkik under helgens besök i storstaden.
  Minks: Hanna-muggarna är underbara. Jag har än så länge 4 st, två gula och två gröna. Men jag köper en lite då och då, fyller skåpen sakta men säkert. :-) Men oj vilken tur du har, grattis till vinsten!!!
  K: Nej jag bor ju inte i Stockholm… tyvärr. Men jag ska hålla utkik efter dessa maskiner i fortsättningen. Tack för tipset ändå!
  Pernilla: En automatisk är toppen! Man blir ju lat rätt snabbt också… tyvärr. ;-) Kramen på dig!!!
  Malin: Tack för det svaret! Den var verkligen snygg tapeten!!! Kram

 12. Hej. Kikade in på din fina hall och hittade inlägget om kaffemaskinen. Vi har en helautomatisk från Jura. (www.jura.com) Vi är sååå nöjda med den. Den heter IMPRESSA F70. Kostar mycket här i Sverige, men vi köpte via nätet från Tyskland för ca 7000:-.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.