Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-212
Krokiga sladdar tillhörande taklampor är något som jag stör mig på. Och lampor som knappt väger nåt lyckas aldrig räta ut sladdarna ordentligt. Så min lösning på problemet har hittills varit att hänga en tyngd i lampan för att räta ut sladden. Men hur konstigt ser inte det ut!!?? Nåja… men när jag för ett tag sedan läste ett äldre nummer av den danska inredningstidningen Bolig Magasinet fick jag ytterligare ett tips på hur man kan räta ut krokiga sladdar. Blås med hårfönen! Jag var bara tvungen att prova… och det fungerade riktigt bra. Det gäller att ha lite tålamod bara, men slutresultatet blev en rak sladd. Uppdrag slutfört! Hur brukar Du göra med krokiga sladdar?
(Obs! På bilden har jag ej provat att räta ut sladden.)

Foto: Privat

Total
1
Shares
13 comments
 1. Vilken bra idé. Håller med om att det är irriterande då man kommer hem med en nyinköpt lanpa och sedan är sladden så krokig att man bara tittar på den och inte lampan. Gå gärna in på min nya blogg och titta. Kanske något tom men jag håller på att lära mig för fullt. Jätteroligt!

 2. Go kväll i stugan! Blev det några inköp i dag? Jag kör sladdlöst det blir mest ekonomiskt ;) Kramisar på dig!!!!!!!!

 3. Vaaa? Vilket superbra tips! Det hade man ju aldrig kommit att tänkapå själv, och krokiga sladdar tror jag alla är drabbade av! =D

 4. Tack för tipset – det ska jag komma ihåg! Jag brukar stå och dra i sladdarna för att räta ut dem, men jag får ju erkänna att det sällan fungerar särskilt bra och till sist så brukar jag ge upp och försöka dölja det som går bakom en gardin eller så.

 5. Anette: Jag ska kika in hos dig! :-)
  Stilly: Jo det blev ett gult inköp. Ingen tvekan när jag såg den. Definitivt värt att åka 10 mil för. Kram
  Tina: Ja det skadar aldrig med fler lösningar på ett problem. :-)
  Lisa: Ja det finns en hel del lösningar, en del rätt knepiga, på problem i vardagen. Rätt så kul faktiskt!
  Maria: Ja det kan ju vara värt ett försök.
  Sara: Det är rätt kul med hur många lösningar det finns på ett problem.
  Ia: Jo, hade jag haft ett efter-kort hade jag slängt in det. Men denna bild togs i början av året i ett helt annat sammanhang. Sedan fixades sladden, utan tanke på att hamna på bloggen. Och nu har jag ju min älskade Bumling hängande över köksbordet istället. Så tyvärr… annars hade jag givetvis visat en efterbild.
  Jenny: Alltid bra med tips på olika vardagsproblem. Det här var ett rätt oväntat förslag i mitt tycke. Men rätt så kul!

 6. Smart idé. Jag gör inte så mycket annat åt krokiga sladdar än att dra i dem en stund :) Funkar inte, så detta måste jag verkligen testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.