Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

102134-210

På söndagens loppis gjorde jag ett fynd som jag är superdupernöjd med. En Stringhylla! I första loppisståndet så stod denna hylla lutad vid sidan av bordet och jag slog genast till. Ingen tid för tvekan! Denna modell är snäppet större än min Stringhylla Pocket som inhandlades för några veckor sedan. Så ivrig som jag är så har jag börjat slipa färg från gavlarna för att därefter kunna spraya dom högblankt vita. Till detta ändamål var det perfekt att använda mjuka slipsvampar, SandBlaster från 3M. Kornstorlek 60 och 100. Även hyllplanen har fått känna på slipmaskinen. Så nu är det grundfärg som gäller och därefter två strykningar halvblank vit lackfärg. Det kommer bli sååå fint!
Förresten… är det någon som har ett bra förslag på hur jag ska göra rent och behandla de små hyllbeslagen i metall? Tips mottages gärna!

102134-211

Foto: Privat

Total
0
Shares
15 comments
 1. åh vad härligt :) jag måste också bege mig ut på loppis i sommar. Vad fäster den där spraylacken på? kan den fästa på blanka ytor?

 2. Åh vilken tur att hitta såna ! Har sökt men inte hittat nån alls !
  Hoppa du får en härlig helg med sol och bad !
  JÄTTE-SOMMAR-KRAAAM från EVA !!!

 3. Använder du maskinen till gavlarna också?! Nej, det är väl bara jag – fixa- och dona-amatör – som inte riktigt har förstått, eller? :-)

 4. Emmy: Nja, den fäster nog på blanka ytor, men den tål inte så stort slitage. Isf behövs en grundfärg först. Ja loppisar är kul!!! Ett nytt nöje för min del… och billigt blir det också.
  EVA: Jag kanske hade tur… fanns faktiskt ännu fler Stringhyllor men jag nöjde mig med en så länge. Och den blir sååå fin!!! Och tack för sommarkramen!!! Idag är det iaf lite varmare här. Sisådär 20 grader iaf. Helt ok!
  pernilla: Men det är ju för att jag tycker det är så kul!!! Då finns hur mycket energi som helst. :-) Stringhyllan blir supersnygg! Konsollerna blir som nya och hyllplanen har grundats en gång. Spännande! Kramen på dig med!
  Åsa: Nej, jag använder endast maskinen till hyllplanen. Till gavlarna använder jag slipsvamparna. Perfekt eftersom dom är mjuka och anpassar sig efter underlaget. Rekommenderas till slipning av tex. stolsben, bordsben och andra ytor som är lite “kurviga” och svåra att komma åt. :-)

 5. Zassi: Bra förslag! Finns ju olika såna där “putser” beroende på vilken metall som det gäller. Ska kolla vad som finns i skåpen. Tack för tipset! Kram

 6. Vilket fynd! Jag undrar vars alla gamla stringhyllor tog vägen när min farmor gick bort… måste kolla upp det!

 7. Cina: Ja, jag är riktigt nöjd. Ska försöka åka till loppisen snart igen och förhoppningsvis finns fler hyllor att köpa.
  malin: Mmm… hoppas du har tur!
  Kix: Ja, verkligen perfekt till gavlarna. Hade aldrig fungerat att pensla färgen.

 8. Grattis till fyndet, kommer att bli supersnyggt! Kul att måla och greja hemma. Idag kom jag mig äntligen för att börja måla två köksstolar som fått vänta länge.

 9. Scaniatjejen: Visst är det skönt när man äntligen tar tag i såna där projekt som legat på vänt-listan ett tag. Och hyllan blir faktiskt superfin!
  Maria: Tackar tackar! Jag är sååå nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.