Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Först och främst. Stooort tack för era gratulationer och heja-rop till vårt husköp och kommande renovering!
Nu tycker jag det är dags att påbörja husvisningen av vår “skokartong” anno 1938! Självklart var jag tvungen att föreviga varenda vinkel och vrå innan tigersågen och kofoten kom fram. Före-bilder kommer vara bra att ha under renoveringens gång för att påminna sig själv om hur mycket man faktiskt gjort även om det kanske inte alltid kommer att kännas så.
När man öppnar ytterdörren kliver man först in i ett vindfång. Därefter möts man av en stor möblerbar hall med öppen spis.
För att kunna få plats med så mycket förvaring som möjligt och få till en riktigt praktisk hall som binder ihop de olika rummen kommer vindfånget rivas, inbyggda garderoben tas bort och en dörröppning flyttas så att vi får en hel vägg att möblera utmed.

Ovan: Denna bild är tagen från dörröppningen in till köket.
Nedan: Denna bild är tagen från vardagsrummet mot ingången med vindfånget.


Det var de första glimtarna inifrån vår “skokartong”. Jag kommer att gå in på detaljer och berätta mer om mina planer och funderingar allteftersom renoveringen fortskrider. Och har du som kikar in här några tips och idéer att bjuda på så mottages de tacksamt!
Åh, det kliar i fingrarna att gå loss med kofoten. Än så länge är det bara maken som rivit. Själv har jag sett till att en container kommit på plats och bokat in sotaren samt tillbringat hela kvällen i ishallen. Men imorgon ska även jag gå loss med kofot och slägga. Då ger jag mig på köket!

Foto: Hildur Blad

Total
0
Shares
13 comments
 1. Så spännande! Huset ser verkligen intressant ut. Bifoga gärna planlösning så blir det lättare att följa med i text och bild :)

  Hildur svarar: Sådär, då finns ritningen bifogad. :-) Tack för att du påminde mig redan nu!

 2. Åh, så spännande! Bland det roligaste som finns är att planera och gå lös med kofot tycker jag :) Härligt, ha det så skoj!

 3. Vad spännande, verkar vara ett fint hus. Men jag skymtar köket på en bild och det ser ut att vara i original…snälla var rädd om det i så fall :) Vårt är platsbyggt från -48 och fungerar ypperligt.

  Hildur svarar: Tyvärr var det inget kök som gick att spara. Det var ett ihopaplock av olika årgångar, material och mått. Men jag har plockat bort en del tidstypiska detaljer som jag kommer att återanvända för att bevara “själen” och charmen i köket.

 4. Jag hade missat förra inlägget så: Grattis!
  Vi har också precis köpt ett hus, så jag ser fram emot att få se vad ni hittar på med ert och på så sätt få lite inspiration! :)

 5. Så rolig och alldeles underbar tid ni har framför er !!
  Huset ser helt fantastiskt ut och med dina idéer och braiga lösningar kan det inte bli annaat än perfekt !
  Kraam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.