Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

#6 Housetour - del 1

Nu har det gått nästan tre veckor sedan huset levererades. För att inte hoppa över massa steg i mitt dokumenterande av husbygget tänkte jag det var dags att visa några bilder från insidan av huset – tio dagar efter husleverans, innan vi kommit alltför långt i processen. Sedan dessa bilder togs och jag filmade en liten House Tour har det hunnit hända ännu mer, men det tänkte jag berätta mer om lite längre fram. En sak i taget…

 

När jag tog bilderna nedan hade Henrik bland annat dragit all ventilation, reglat upp alla innerväggar som ej är bärande, enklat väggarna (dvs. satt spån och gips på ena sidan av väggen) inför att elektrikern kommer och drar elen samt förberett taken inför såväl elektrikerns jobb som sprutning av lösull som ska ske nästa vecka. Så snart elektrikern gjort sitt, lösullen är på plats och rörmokaren dragit de sista rören kan han gipsa klart väggar och tak. Måste säga att jag är galet imponerad av Henrik som verkligen får många saker att hända – trots att han just nu ägnar sina dagar åt att bygga på jobbet – innan det bär av till egna huset för ännu mer byggande. I nuläget har jag inte så mycket att tillföra på bygget mer än att svara på frågor från div olika håll, ta fram och leverera underlag, koordinera inköp och leveranser samt se till att tidsplanen hålls av alla inblandade. Men, jag har lagt ett oräkneligt antal timmar på planeringsprocessen – så än så länge ligger jag plus i nedlagd arbetstid. ;) Vi är ett bra team jag och Henrik – trots att vi verkligen tänker helt olika kring det mesta. Vi hade inte klarat det här projektet utan varann. En skön känsla – att vi gör det tillsammans!

 

För att inte detta blogginlägg skall bli alltför långt och min House Tour inte ska dra ut på tiden har jag delat upp det på två inlägg. Först ut blir övervåningen – våningsplanet där vi har både kök och vardagsrum.
Tycker du det är svårt att få en hum om flöden och vill veta lite mer om hur jag tänkt när jag planerat huset så får du gärna kolla in min nystartade YouTube-kanal. Den hittar du här.

 

En ungefärlig ritning från plan 2 – några uppdateringar har gjorts men här får man i alla fall en uppfattning kring rumsligheter och flöden.
En bild från köket – dörren leder ut till altanen ovanpå garaget. Här har vi eftermiddags- och kvällssol. Och mellan husen skymtar sjön. Precis som jag hade hoppats!
Här kommer man upp på andra plan och här är vyn mot köket.
Den tillfälliga trappan upp mot våningsplan 2. Rakt fram – mellan fönstren kommer en kamin att placeras.
Vy över vardagsrummet med sin högre takhöjd. Här ser vi även in i vårt sovrum.
Vardagsrummet sett från köket. In till höger är vårt sovrum. Till vänster är en öppning mot trapphuset.
Vardagsrummet. Här har Henrik byggt en hög vägg som delar av mot trappan.
Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.