Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Trender kommer och går – men den egna stilen består. Eller!? Att göra en moodboard hjälper dig att hitta stilen. En moodboard är ett sätt att visualisera och samla det som tilltalar dig. Att ha landat i sin egen inredningsstil underlättar när det gäller att navigera bland alla val och inspiration som vi ständigt möts av i olika kanaler.

Idag blir vi översköljda av inspiration och intryck från inredningstidningar, bloggar, Pinterest och Instagram. Då är det inte alltid så lätt att hålla fast vid sin egen stil och veta vad man gillar, även efter att trenden passerat.

När du inreder ditt hem underlättar det att ha hittat sin egen inredningsstil. Det hjälper dig att tänka mer långsiktigt och hållbart, samtidigt som du med största sannolikhet minimerar antalet felinköp. Att hitta sin egen inredningsstil är alltså snällt mot både plånbok och miljö. Dessutom blir hemmet ofta mer harmoniskt om du har hittat din stil och har en röd tråd mellan hemmets olika rum. Med en moodboard får du en helhetsbild som du kan hålla dig till när du planerar vad du ska göra och köpa. Insikt kring vad du vill uppnå kommer från tanke och handling. Att skapa en moodboard hjälper dig alltså att fokusera på det viktigaste – på det som gör att slutresultatet blir det önskade!

Moodboard - ett collage av material och bilder som beskriver en stämning eller känsla

Moodboard – vad är det?

En moodboard är ett collage där man samlar bilder, materialprover, färger, texter… jag egentligen allt som förmedlar en känsla. Din moodboard är ett värdefullt inredningsverktyg för att visualisera slutresultatet innan du kör igång och för att bevara den röda tråden när du väl påbörjat ditt inredningsprojekt.

Med en moodboard till hjälp kan du säkerställa att slutresultatet blir som du tänkt dig och du sparar både tid och pengar och slipper göra onödiga felköp. En moodboard är lika bra att ha när du ska inreda ett rum som när du ska planera en fest, göra en större renovering eller som ett verktyg för att hitta din egen inredningsstil.

Hitta stilen – med en moodboard

Samla inspirationsbilder, färger, material, former och inredningsdetaljer med magkänslan som enda urvalskriterie – utan att tänka. När du samlat på dig massa material kan du snart dra dina slutsatser kring vad det är du egentligen gillar. Strunta i budgetar, vad som är praktiskt genomförbart eller vad du har idag. Välj bara med magen och hjärtat. Att hitta stilen handlar i första hand om stilen och känslan – inte om exakt vilken möbel eller kulör du ska välja.

Insikt kommer från tanke och handling | skapa en moodboard

 

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.