Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Häromveckan gjorde jag en snabb undersökning på min Instagram gällande vad du som läsare önskade läsa mer om på bloggen framöver. Stort tack till dig som tog dig tiden att tycka till! Jag tänkte dela med mig av några av kommentarerna  här på bloggen också så att du vet lite av vad som är på ingång framöver.

Har du några fler förslag? Skriv gärna i kommentarerna eller skicka mig ett mail på hildur@hildurblad.se eller hör av dig på Instagram @fixaodona

Resultat av undersökning

Film – ja eller nej

Fråga ett var om filmklipp skulle vara ett bra komplement till de traditionella blogginläggen. Här svarade 92% ja och 8% nej. Så, det får jag ta som ett tydligt tecken på att rörligt material kan tillföra något till flödet. Jag funderar på hur jag ska lägga upp det, men tänker att jag testar några olika upplägg så får vi se vad som får bäst mottagande. Dags att tillämpa lite “learning by doing” helt enkelt.

Några av de ämnen ni önskade att jag skulle skriva mer om:

– Fördelar med att bygga nytt hus
– Hållbar inredning
– Hur man kombinerar färger
– Badrumsinspiration
– Mattguide
– Styla köksbänk/fönsterbänk
– Tankar kring alla val när man bygger nytt
– Prioriteringar när man bygger nytt
– Mitt bästa val i huset
– Tips för att välja kök
– Belysning i hemmet
– Hur förändras kulören i olika väderstreck
– Ännu mera färg

Film på bloggen - fixaodona.se

Jag blev positivt överraskad över att det var så många som önskade mer fakta- och kunskapsbaserade inlägg. Men, det gjorde mig däremot väldigt glad eftersom jag personligen gillar att skriva den typen av inlägg. Utmaningen när det gäller kunskapsförmedling är att förenkla och bygga vidare på något du redan kan, så nu ska jag klura lite på hur jag skall göra på bästa sätt för att du ska lära dig och komma ihåg mesta möjliga för att sedan kunna applicera kunskapen i ditt eget hem.


För att vi skall kunna förstå något nytt gäller det att läsa om det på flera ställen och i första hand ta del av sammanfattningar, gärna från olika källor. Då får man mycket lättare att koppla ny kunskap till något man redan kan. Dessutom är det viktigt att visualisera och skapa en upplevelse för hjärnan genom att tänka i bilder för att bättre komma ihåg det man läst eller hört. Är du intresserad av hur man gör för att använda hjärnan på bästa sätt; för att ta in kunskap och minnas mer rekommenderar jag dig att lyssna på podden Future Skills och avsnitt 37 med Mattias Ribbing.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.