Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Trots att vi befinner oss i mörkaste november är jag fylld av energi. Ni anar inte, jag är så oerhört glad, stolt och tacksam över hur vi tagit oss an den här husbyggar-resan och resultatet vi skapat. Nu sitter jag äntligen i vårt nybyggda hus med en varm kopp kaffe, tända ljus, musik i bakgrunden och har tid att bara tänka, läsa, skriva och utmana mig själv med nya kunskaper och tankar – precis det där som jag såg framför mig när jag och Henrik började prata om att bygga hus för mer än tre år sedan.
Tänk – drömmar kan verkligen bli till verklighet om man jobbar på dom! Det är många timmars arbete med såväl ritande, planerande och byggande som nu lett fram till ett resultat vi kommer att få glädjas åt lång tid framöver. Och det har verkligen blivit precis sådär som jag sett framför mig under alla dessa år, vilket gör att det på ett sätt känns som vi bott här “alltid”.
Jag har filmat och fotat en hel del under husbygget och har tänkt att dela med mig av detta allteftersom. Nu finns äntligen tid till att sitta vid en dator och jag har fått lite distans – vilket jag tror kan vara bra att addera som kommentar till alla bilder och filmer som jag tagit i stunden.

Husbyggar-resan

En dag för mer än tre år sedan väcktes tanken om att bygga vårt alldeles egna hus. I början pratade vi om det lite löst och funderade över vad vi ville och trodde att ett nytt hus skulle tillföra i våra liv och vad vi ställer för krav på vårt boende. Vi diskuterade även vilken form av “begränsningar” ett nybyggt hus skulle innebära och landade i att för oss är vårt boende oerhört viktigt och det som vi är villiga att lägga störst del av vår inkomst på. Sen tog jag tag i saken och började rita upp huset, reserverade tomt, tog kontakt med SkövdeVillan och jagade in priser från underentreprenörer för att förstå omfattningen på projektet och prisbilden. Där blev det sedan lite paus i projektet när livet och vardagen kom emellan. Men efter drygt ett halvårs betänketid så tryckte vi i slutet av 2016 på “start-knappen”. Sen löpte livet på och hösten 2017 var det äntligen dags att göra plattan (se videoklipp från första besöket på tomten här). Därefter blev det paus över vintern tills huset levererades i slutet av mars 2018 (se videoklipp från husleveransen här). Hela tidsplanen är faktiskt upplagd efter barnens hockeysäsong då både jag och Henrik varit väldigt engagerade i föreningen och haft oerhört lite ledig tid under säsong. Så, i slutet av mars när hockeyn började trappa ner så tog vi tag i både husbygge och flytt till tillfälligt boende i några månader eftersom vårt hus visade sig mer lättsålt än vi vågat hoppas på. Sen blev det fullt fokus på husbygge från slutet av mars till mitten av september då vi äntligen fick flytta in! Och nu – nu sitter jag här i ett hus som är skapat utifrån oss och våra behov!

Total
14
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.