Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Det är onekligen många beslut att fatta i en husbyggar-process. Nu börjar vi närma oss sluttampen när det gäller etapp ett. Kvar är bastubyggande och terrassmarkis (åtminstone en beställning) innan vintern gör sitt intåg.
I veckan monterades äntligen glasräcket på uteplatsen och då hamnade återigen funderingarna kring terrassmarkis på agendan. Vi tänkte vi skulle vara ute i god tid, så vi är säkra på att ha en terrassmarkis monterad och inkopplad när våren kommer.

Det här med att välja färg på väven är dock ingen enkel och självklar historia. Och jag måste säga att jag är dåligt insatt i hur jag ska tänka när jag gör mitt val – vad det är som påverkar upplevelsen. Magkänslan säger grön. Tycker att det passar till vårt svarta hus som har skogen som bakgrund. Och eftersom vi har en grågrön trappa och gröna inslag inomhus vore det kul att plocka upp detta även på utsidan. Men även den varmgrå till höger i bild känns som ett tänkbart alternativ.

Tillsammans med en svart fasad upplevs markis-väven ofta ljusare än vad den egentligen är. Men jag tänker att jag hellre har en ljus väv och att pollen och annat smuts syns mer på en mörkare? Tar en mörkare väv mer av ljuset?
Alla tips mottages tacksamt. Har redan fått ett gäng till min Instagram-uppdatering tidigare idag – men tar gärna emot än mer input både kring kulör på väv som smarta funktioner på vår terrassmarkis som vi absolut inte får missa.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.