Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Farrow & Ball Treron No.292

I egenskap av färgsättare och kulörnörd tycker jag det är extra härligt att vi nu börjar se både mörkare och mer färgstarka kulörer på trendfronten. Men, fortfarande har vi såklart kvar de smutsiga pastellerna och de ljusa, naturnära tonerna som två andra tydliga trendspår. Spannet av kulörer att använda sig av i sina färgsättningar i privata hem ökar i takt med att allt fler får upp ögonen för mer färg och vågar mer färg – bara man får hjälp att hitta rätt utifrån känslan man vill skapa.

Farrow & Ball Bancha No.298

Brittiska Farrow & Ball har precis lanserat nio nya kulörer till sin färgkarta samtidigt som nio utgått. Syftet med de nio nya kulörerna är att få till en mer modern touch – vilket varit ett önskemål från marknaden.

Farrow & Ball Jitney No.293

Beige toner tror jag kommer bli det nya “gråa” eller nya “vita” framöver efter att vi är klara med övergången från alla gråbeige (greige) toner som vi ser mycket av just nu.

Farrow & Ball School House White No.291

En ton av vitt – men som i sammanhanget känns rätt trist när man jämför med alla andra härliga kulörer som Farrow & Ball presenterar.

Farrow & Ball De Nimes No.299

De blågröna tonerna känns klassiska och lätta att ta till sig. Bryter av snyggt mot bruna toner som tillför värme.

Farrow & Ball Paean Black No.294

De lila tonerna är svåra – antingen älskar man eller hatar. Starka ord, men du förstår säkert vad jag menar. Många har svårt för lila helt enkelt. Tillsammans med mörkt trä, svart och en avskalad känsla som på bilden tycker jag det blir riktigt snyggt faktiskt. Pantone har ju dessutom utsett en lila kulör som årets kulör 2018. Här kan du läsa min rapport om detta.

Farrow & Ball Sulking Room Pink No.295

Sulking Room Pink är en perfekt blandning av rosa och grått. En dämpad rosa som känns romantiskt feminin och tidlös utan att uppfattas som alltför tydligt rosa och passar därför in i många olika miljöer och rum. Beroende på hur du kombinererar Sulking Room Pink kan du skapa olika uttryck. Mörka murriga kulörer i t ex brun, beige och mossgrönt dämpar den romantiska känslan men tillför värme till rummet. 

Farrow & Ball Rangwali No.296

Det var längesedan vi såg de cerise tonerna på väggarna i våra hem. Men snart kanske det är dags igen? Själv målade jag en hel del ceriserosa i början av min färgsättarkarriär i början av 2000-talet.

Så – vilken av alla dessa kulörer är din favorit?

Farrow & Ball Preference Red No.297

Pressbilder Farrow & Ball

Total
2
Shares
4 comments
  1. Det stämmer nog det där om lila och jag har verkligen haft svårt för kulören, men denna kombinationen gjorde det ju faktiskt … I alla fall … Uthärdligt : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.