Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Utfällbar strykbräda - fixaodona.se

Smart lösning till tvättstugan – en utfällbar strykbräda. Jag är jättenöjd att ha fått in denna funktion i vår tvättstuga, något som jag hade på önskelistan redan tidigt i byggprocessen. Att få möjligheten att planera en tvättstuga från start är onekligen något som gör att tvätt och klädvård numera är betydligt mer angenämt att ta sig an än tidigare.

Numera har vi en tvättstuga som verkligen fyller sin funktion. Annat var det i funkishuset… Där hade vi en tvättstuga som var allt annat än praktisk eller anpassad för dagens behov. Men, fördelen var att inga berg av varken smutsig eller ren tvätt hann bildas innan tvätten var på sin rätta plats igen. En vana som jag är glad över att vi har skapat – här är tvätten oftast under kontroll.

Om du tryckte på länkarna ovan fick du säkert en liten chock. Kan säga att tvättstugan hann få sig en uppfräschning med färg och några praktiska lösningar innan vi flyttade, så den fyllde i alla fall sin funktion, även om den inte var i närheten av tvättstugan vi har nu. Ska se om jag hittar några bilder från hur tvättstugan såg ut när vi flyttade – då hade jag trots allt budgetfixat tvättstugan med färg på såväl väggar och golv och adderat till några praktiska lösningar.

Utfällbar strykbräda insidan - fixaodona.se

Vi har en vana av att i princip alltid ta hand om tvätten på direkten, vilket gör att vi väldigt sällan behöver stryka något. Dessutom använder jag mig ofta av min steamer istället för strykjärnet.

Att förvara en stor strykbräda som är bökig att hantera och mest känns i vägen var därför något jag ville undvika i nya tvättstugan. Istället planerade jag in en lådsektion med bredd 40 centimeter, perfekt för att montera en utfällbar strykbräda i. Även 5o centimeters bredd på lådan brukar fungera till dessa integrerade strykbrädor. Jag är supernöjd med denna smarta lösning – den passar perfekt till oss som inte stryker några större mängder tvätt.

Utfällningsbar strykbräda utfälld - fixaodona.se

Total
14
Shares
5 comments
 1. Riktigt smart lösning!!
  Hör den utdragbara strykbrädan till skåpen/skåpsinredningen?
  Och vart kommer den ifrån?

 2. Hej.
  Din inbyggda strykbräda, passar den i vilket skåp som helst och med vilken lådfront som helst eller måste man ha speciella skåp/lådor till den!?

  Tacksam för svar! ?
  //Mickis

  1. Hej Micaela,

   Den passar i alla skåp som är bredd 40 eller 50 centimeter. Så ett vanligt bänkskåp i någon av båda dessa storlekar (med lådfront) kommer att fungera bra tillsammans med denna utdragbara strykbräda.

 3. Hej Hildur
  Håller på att göra om min tvättstuga (behövs en rejäl make over) och tycker du fått till ditt rum så bra. Jag älskar fronterna på skåpen. Vart har du köpt dem?
  Tacksam för svar! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.