Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Utdragbar torkställning till tvättstugan - fixaodona.se

Utdragbar torkställning – smart lösning till tvättstugan. I en tvättstuga vill man optimera och maximera ytan. Då gäller det att jobba med funktionella lösningar. En av mina favoriter för att fixa en flexibel och funktionell tvättstuga är en utdragbar torkställning.

Häromveckan tipsade jag om en utfällbar strykbräda som optimerar funktionen i vår tvättstuga.
En idé som jag återanvänder från tvättstugan i funkishuset är en utdragbar torkställning. En lösning som jag varit oerhört nöjd med och som verkligen lyfter funktionen ett snäpp. När ingen tvätt är på tork är det bara att skjuta ihop torkställningen igen och den tar minimal uppmärksamhet. Inget som tar plats på golvet och inget som skall plockas fram eller tillbaka.

Utdragbar torkställning till tvättstugan - fixaodona.se
Just den modellen jag köpt av utdragbar torkställning, Artweger Ruckzuck finns i fyra bredder, från 60 cm till 120 cm och klarar 20 kg i tyngd i utfällt läge. Denna modell fungerar dessutom både ute och inne!

Den här gången köpte jag 1 st 120-cm utdragbar torkställning och 1 st 60-cm torkställning. I utfällt läge bygger torkställningen 60 cm på djupet, vilket gör den perfekt att placera över en bänk. På vardera torkställning är det 9 st torklinor. Vilket innebär att jag på den 120 cm breda ställningen får nästan 11 meter torklina. Och på torkställningen med 60 cm bredd får jag totalt 5,4 meter torklina. Den lilla torkställningen använder barnen till sina grejor som skall hängas upp efter t ex träningen. Därav har jag placerat den på lägre höjd, så att det skall vara så enkelt som möjligt att hänga upp. Såhär tre månader efter inflytt måste jag säga att denna lösning fungerar väldigt bra!

Utdragbar torkställning till tvättstugan - fixaodona.se

Någon som har fler användbara tips till tvättstugan att dela med sig av? Gör gärna det i så fall!

Total
801
Shares
9 comments
 1. Smart idé! Vilken höjd har ni hängt den på? Är det svårt att nå när ni hänger tvätt? Eller ni kanske är jättelånga :)

  1. Hej Louise,
   Den långa som sitter över bänken är satt med underkant på höjd 175 cm. Vi är i allra högsta grad medellånga och på denna höjden klarar vi att hänga tvätt och når alldeles utmärkt.

 2. Riktigt smart!! Känns den hållbar?? Tänker om man har hela full med handdukar. Blir rätt mycket vikt längst ut ?

  1. Hej Lisa,
   Den sägs klara 20 kg och jag har hittills aldrig upplevt den som ostadig trots att den är fullastad med såväl jeans som luvtröjor. Jag tycker den känns väldigt hållbar! Vi hade ju en exakt likadan i förra huset (eller ja, den var 100 cm bred) och vi var väldigt nöjda då med!

 3. Vi har en kombinerad tvättstuga/groventré. Tvätten hänger vi i en skjutgarderob. Där har vi monterat upp Elfas-system med två torkställ. De är monterade på väggen och kan fällas upp och ner. Vi har placerat två över varandra och har även en klädstång överst. På så sätt är systemet flexibelt och kan anpassas efter längd och om något ska torkas på galge. Motsvarar Närmare 18 meter tvättlina. Det bästa är att tvätten torkar utmärkt även med skjutdörrarna stängda.

  1. Hej Hanna!
   Det där låter ju som en jättebra och flexibel lösning. 18 meter tvättlina – det är ju helt fantastiskt att få plats med på så liten yta. Det blir inte fuktigt inne i garderoben om dörrarna är stängda? Skönt att kunna stänga för tvätten så man slipper se den.

  2. Hej Hanna!

   Vilken himla bra lösning ni kommit på, har du några bilder du vill dela med dig av?
   Tack!

 4. Hej! Väldigt fint och smart. Blev lite nyfiken på underskåpen i tvättstugan, var är dom ifrån? Jättefint alltihop!
  /Nathalie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.