Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Tänk på brandsäkerheten – se över ditt brandskydd. Brandvarnare, brandsläckare och brandfilt bör finnas och dessutom gäller det att ha koll på hur man såväl förhindrar brand i möjligaste mån och hur man skall agera i händelse av brand för att minimera skadorna.

Tänk på brandsäkerheten - se över ditt brandskydd!

Tänk på brandsäkerheten – se över ditt brandskydd. Den 1 december ägde den årliga Brandvarnardagen rum. Hade du koll på det? Detta är en dag med syfte att uppmärksamma att det bästa skyddet mot brand hemma är en fungerande brandvarnare. En undersökning som MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) genomfört visar att 97% av alla hem har en brandvarnare. Däremot säger 35% att de aldrig testar den och 53% uppger att de gör det mer sällan än varannan månad. Hur är det med dig – testar du din brandvarnare regelbundet?
För att vara säker på att aldrig glömma att testa brandvarnaren framöver registrerade jag både mig och Henrik till SMS-tjänsten “Testa din brandvarnare”. Här kan du också anmäla dig.

97% av alla som deltagit i MSB:s undersökning “Attitydundersökning brandsäkerhet” säger som jag nämnde tidigare att man har en brandvarnare hemma. 72% anger att de har en brandsläckare – vilket är en ökning med 12% sedan senaste undersökningen 2011. Tillgången till brandfilt har dubblerats, från 31% till 57%. Sammantaget kan man konstatera att tillgången till släckutrustning har blivit betydligt bättre än tidigare. Bra! Kan du bocka av listan? Har du både brandvarnare, brandsläckare och brandfilt?


I helgen fick vi upp våra tre brandsläckare. Fram till nu har de bara stått och väntat på att komma upp på väggen. Ur en utseendemässig aspekt är jag väldigt tacksam att det numera finns betydligt snyggare brandsläckare att tillgå än de traditionellt röda. En sån har vi också haft, men de är ju inte fullt lika tilltalande att ha framme. Och själva nyttan med en brandsläckare är ju ändå att den skall vara lättillgänglig.
Med tanke på att vårt hus är 110 kvm på vardera våningsplan behövdes två stycken 6kg släckare – en till vardera plan. Och en liten släckare placerade vi dessutom i anslutning till garaget. Brandfilten är på plats i köket.

På entréplan placerade vi brandsläckaren i anslutning till sovrummen. Och på plan två placerade vi släckaren i nära anslutning till köket. Så, med tre släckare, brandvarnare utplacerade enligt Brandskyddsföreningens rekommendationer och en genomgång med barnen kring hur vi skall agera vid eventuell brand hoppas jag nu vi gjort allt vi kan för att minimera risk för brand samt minimera skadorna ifall olyckan skulle vara framme.

Här kan du läsa mer om hur du skyddar dig mot brand hemma.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Hej!
    Jag undrar om ni har några tilluftsventiler i ert hus? Jag är på jakt men hittar bara fula och tråkiga varianter. Vore snällt om du ville dela med dig hur ni löste det.

    1. Hej! Ja, vi har tilluftsventiler i huset. Men, jag vet inte om de är nåt roligare än andra. Har inte funderat så mycket över den frågan. Vi körde på de vi fick föreslaget från de som levererade material till ventilationen. Vita, tunna och kantiga är våra. Rätt ok – här tänker jag funktion och känner mig mest nöjd över att de gör inomhusmiljön trivsam. Har inte scannat marknaden i övrigt då jag ansåg att andra puckar var viktigare att fokusera på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.