Gör det bara. Get shit done. Just do it. Ja, hur svårt kan det vara egentligen. Mycket är egentligen inte alls svårt – om man bara gör det. Även små, små steg i taget tar dig mot målet. Några av mina mål tänkte jag dela med mig av i detta inlägg. Vad har du för mål?

Get shit done - gör det bara - fixaodona.se
Get shit done – gör det bara – just do it! Hur svårt kan det va´?!

Jag är en tänkare. Som är beroende av tydliga mål för att må bra. Utan att ha formulerat mina mål tappar jag fokus och känner mig inte alls tillfreds. Jag gillar projekt och målbilder – att ha utmaningar, något att sträva mot och hela tiden känna att jag är i rörelse framåt. När husförsäljning, flytt och husbygge kunde bockas av på listan över uppfyllda målbilder i höstas kände jag en dos tomhet men allra mest rastlöshet. En väldigt bra tomhet dock eftersom den gett mig förutsättningar att sätta upp nya mål och fylla med annat innehåll. Och det var ju precis vad som var mitt syfte med husbygget. Jag känner att vi skapat en trygg bas och en tydlig ram i vårt nya hus – vi stortrivs! Så värt varenda timmas planering, jobb och peng.

En drömvardag

Det var den här rastlösheten som gjorde att jag började blogga igen och att jag nu givit mig ut på en resa i att utveckla och utmana mig själv med målet att skapa en drömvardag utifrån vad som får mig och min familj att må bra! Förhoppningsvis får även du en dos inspiration, kunskap och verktyg på köpet som hjälper dig att skapa din alldeles egna drömvardag.

Get shit done - gör det bara - fixaodona.se
En tänkande doer som tagit kontroll över självutlösaren till kameran.

Nåväl. Förutom att jag är en tänkare som gillar att planera är jag även en “doer”. Däremot kanske jag inte alltid lägger min energi på det som gör störst skillnad. Det är det jag övar mig på nu. Att se vad som är viktigast att ta mig an just nu. Och att göra! Inte nöja mig med att bara tänka, drömma och visualisera. Utan faktiskt göra. “Get shit done!” – helt enkelt. Att göra utan att känna sig helt redo är en utmaning för någon som är som mig – som vill ha tänkt färdigt och vara helt klar innan man delar med sig av det till andra.  Men, nu börjar jag komma till insikt – inte bara bara rent logiskt, utan även känslomässigt att det bara är att kasta sig ut. Jag lär mig efter vägen. Ofta tack vare mottagarens respons.

Get shit done - gör det bara - fixaodona.se

Två av mina mål – som jag tar mig an steg för steg

Just nu har jag två delmål. Ett mål är att komma igång med min YouTube-kanal och publicera ett klipp i veckan. Ett annat mål är att skriva en bok. Jag ägnar mina morgnar åt att forma mitt upplägg och tror faktiskt jag kan vara något bra på spåren – något som jag inte sett finns någon annanstans. Med inredning i botten såklart men med en twist. Jag kan absolut inget om bokbranschen, men det är väl bara att kasta sig ut antar jag. En idé har jag i alla fall. Nån som kan nåt om bokförlag och hur man skall gå tillväga när man har en bokidé? Snälla, hojta till i så fall. Jag vore oändligt tacksam!

Några av stegen mot målet

Och på tal om att göra och att fokusera på de där små sakerna och delmomenten som faktiskt krävs för att nå sitt mål. Nu har jag tagit kontroll över fjärrutlösaren till kameran (som du märker av bilderna till inlägget…), provkört min “mygga” så jag kan få vettigt ljud när jag filmar och nästa steg är att förstå mig på hur jag kan koppla ihop datorn med kameran eller en extern skärm. Resten tror jag får ge sig när jag publicerat några klipp och förhoppningsvis fått respons på såväl upplägg som val av ämnen.

Get shit done - gör det bara - fixaodona.se

Har du några förslag på ämnen/teman du vill att jag skall ta upp på min YouTube-kanal? Tittar du på YouTube eller är det en ny målgrupp jag skall försöka hitta? Vad är det som får dig att börja prenumerera på en kanal eller vad är det som gör att du inte fastnat för YouTube riktigt?

För egen del tycker jag det är viktigt med innehåll som lär mig något. Dessutom vill jag få energi och inspiration av personen framför kameran. Och som kronan på verket tycker jag det är viktigt med bra bild, ljus och ljud. Puh – du förstår säkert varför YouTube-berget tagit sig tid att ta sig an. Kommer jag att kunna leverera och prestera allt detta? Ja, det är ju upp till betraktaren till syvende och sist. Så – nu när jag snart är på toppen av berget är det bara att slänga mig ut och ta mig an guppen på vägen.

Det jag tänkt göra men aldrig gör – det tar mig ingenstans. Get shit done!

Total
1
Shares
6 comments
  1. En vän till mig skriver böcker, du kan få hans kontaktuppgifter om du vill? Han har koll på det där med förlag osv. Hur du ska gå tillväga iallafall ? Du kan bara skriva till mig isåfall så förmedlar jag! Kram!

    1. Hej Josephine! Jag tar gärna emot kontaktuppgifter. Tack!!! Skall börja höra mig runt så snart jag filat lite till på upplägget. Måste konkretisera det något ytterligare för att vara lätt att förklara för någon annan. Jag hör av mig till dig när jag är redo. Kanske kan vi till och med slå till på en träff – det var alldeles för längesedan vi sågs. Kram!

    1. Hej Jenny! Åh vad roligt att du gillar detta inlägg. Jag tänkte jag skulle försöka dela med mig lite mer av hur jag tänker och allt det där som sker bortom dataskärmen som jag aldrig tidigare skrivit något om. Superkul att du uppskattar inlägget och min delvis nya inriktning här på bloggen!

  2. Jag ser mycket på youtube och håller med om det du tycker är viktigt med youtubeklipp! Gillar det du förmedlar i både blogg, på instagram & i podden (så glad över att ni börjat igen), så jag är helt övertygad om att jag kommer gilla både klippen på din youtube-kanal och din framtida bok :)

    1. Hejsan Caroline! Åh, tack för peppen du skickar över. Roligt att läsa att du tror på mig och det innehåll jag skapar. :-) Längtar efter att vara igång med allt – men en sak i taget och ständig rörelse mot målet så skall det nog gå vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.