Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Att förvara sladdar på ett överskådligt sätt är en av utmaningarna att ta sig an för att skapa ett välorganiserat hem. Dessa sladdar har en tendens att öka i antal i takt med att allt fler teknikprylar flyttar in. De hamnar lätt på många olika ställen i hemmet och när de väl behövs verkar de ha gått upp i rök.

Förvara sladdar - fixaodona.se

Förvara sladdar – mitt mest gillade inlägg

Ordning och struktur är viktigt för min sinnesro. Det verkar vara fler som känner exakt samma sak. För vet du… den bild som fått allra flest likes och störst interaktion på min Instagram @fixaodona är när jag visade en bild på hur jag förvarar våra sladdar. Det hade jag aldrig kunnat gissa när jag tog en bild i farten. Här hittar du ett annat tips hur du kan förvara sladdar – förvara sladdar i toa-rullar.

Funktionell sladdförvaring - fixaodona.se

Jag gillar att fundera över hur jag skall organisera vårt hem och hur jag kan hitta bra förvaringslösningar. Jag utvärderar ständigt lösningarna utifrån våra behov. Och i de fall där förvaringslösningen eller platsen inte fungerar som önskat gör jag justeringar. Sen är det dags för utvärdering igen.

Prio ett – lätt att lägga tillbaka

För att en förvaringslösning skall anses lyckad i mitt tycke måste det kännas naturligt att lägga tillbaka sakerna på rätt plats – på direkten. Med mina förvaringslösningar fokuserar jag på att det skall vara lätt att lägga tillbaka sakerna när man är klar. Sakerna skall inte mellanlanda någonstans innan de är tillbaka på sin ursprungliga plats. Det är inte huvudfokus på att det skall vara lätt att plocka fram. Men, fokuserar man på att det skall vara lätt att plocka undan brukar man per automatik få till en lösning som gör det lätt att plocka fram.

Funktionell sladdförvaring - fixaodona.se

Kom ihåg. Rensa först! Det finns ingen anledning att avsätta yta till att förvara och organisera saker du ändå inte vill ha kvar. Jag har utgått från KonMari-metoden när jag tagit mig an vårt hem för att skapa en bestående ordning.

Har du något förvaringstips att dela med dig av som fungerar bra för dig?

Total
11
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.