Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Renovera kök handlar såväl om utseende som att lösa en funktion. Har du ett gammalt, massivt kök i grunden finns stora möjligheter till en uppdatering. Dessa kök är verkligen värda att bevara och uppdatera för att anpassa till nutida behov. Ett tips för hur du skapar bra rull på lådorna och bättre överblick i skåpen kommer här.

Renovera gammalt kök - fixaodona.se
Nya skenor fixar tröga lådor i gammalt kök.

Alltfler ifrågasätter beteendet att riva ut ett till största delen fullt fungerande kök för att man inte är nöjd med bänkskivan, skåpluckorna eller beslagen. Att “smart-renovera” sitt kök och behålla så mycket som möjligt är såklart bra både för plånboken och ur ett hållbarhetsperspektiv. Det som krävs är tid och lite finurlighet för att komma på smarta lösningar.

Renovera kök – många alternativ med massivt kök

Om du är innehavare av ett massivt kök av hög kvalitet finns det stora möjligheter att uppdatera köket till dagens behov med hjälp av några funktionella uppdateringar/lösningar och ny färg. Även charmen och känslan som ett gammalt, gediget kök bidrar med får man heller inte glömma av.

Om du, precis som min bror, har ett gammalt kök med massiv stomme och massiva träluckor tänkte jag passa på att tipsa om vad han hittat på i deras kök. De har behållt det gamla 50-tals köket och har sedan bilderna togs (april 2016) slipat av all gammal rosa färg på stommar och luckor och målat om. Den befintliga bänkskivan med virrvarr-mönster har bytts ut till en ny fräsch skiva med samma mönster. Och på golvet ligger numera ett rutigt Marmoleum Click-golv.

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Tröga lådor får nytt rull – ett tips

Du som är bekant med gamla, massiva kök vet att lådorna ofta är allt annat än lätta att dra ut och skjuta igen. Något som givetvis kan vara en del av charmen – men ofta något man gärna skulle vilja åtgärda för att uppdatera köket till nutid. Ett sätt att lösa problemet med kärvande lådor är att sätta dit nya lådskenor.

Lämpliga sökord; expansionsbeslag, lådbeslag, lådskenor, teleskopskenor, rullskenor (här hittar du flera alternativ) Min bror beställde beslag på Ebay – tydligtvis blev det en billigare lösning.
Sökord: drawerslides

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Utdragbara lådor ersätter hyllplan – för bättre överblick

Har du ett gammalt kök idag och många underskåp med hyllplan vet du att det är svårt att få en bra överblick på vad som faktiskt finns i skåpen. Även detta problem går att åtgärda. Några av bänkskåpen har lillebror uppdaterat med en mer funktionell insida som skapar koll på förvaringen. Här passade de utdragbara lådorna med glasfront tillhörande PAX-serien från IKEA fint.

Att skapa bättre låd-rull och överblick i bänkskåpen gör stor skillnad för upplevelsen av köket. Helt plötsligt känns det gamla köket mer funktionellt och anpassat till nutid jämfört med tidigare.

Uppdatera ett gammalt kök - fixaodona.se

Är du sugen på liknande beslag så hittar du flera alternativ hos Byggfabriken. Kolla här.

Total
1
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.