Jag är precis hemkommen efter några jobbdagar på resande fot. Och på tal om jobb. Har du alltid vetat vad du vill bli när du blir stor? Vad drömde du om att bli i så fall? Jobbar du med det idag på något sätt? Jag har aldrig vetat vad jag vill bli. I väntan på att jag ska komma på det har jag ständigt varit på jakt efter nya utmaningar och tagit tillfället i akt när jag sett en möjlighet till utveckling och nya vägar.

Är du sugen på att byta yrke – eller bara hitta på något helt annat än vad du gör idag? Jag fick ett tips en gång att man kan tänka tillbaka på vad man tyckte var roligt när man var liten för att få en ledtråd. Vad var det du allra helst gjorde när du hade möjlighet? Vilka lekar lekte du?

(Några av) mina favoritsysselsättningar när jag var liten

Jag älskade papper, pennor och att skriva och rita. Jag önskade mig alltid en ny penna – det var den bästa typen av present jag kunde få. När jag blev äldre (mellanstadiet/högstadiet) gjorde jag ofta collage bestående av mina egentagna bilder och passande utklippta bokstäver och ord, till framsidan av mina A4-anteckningsblock. Framsidan plastade jag sedan in med självhäftande plast för att de skulle hålla sig fina och klara av slitaget av att plockas upp och ner ur en väska dagligen.

Jag kunde inte städa mitt rum utan att möblera om. Varje gång det var dags att städa rummet blev det en ommöblering. Jag gillade redan då ordning och reda och att “ställa saker snyggt”.

Jag läste massa böcker och favoriterna för tillfället frontade jag stående på en hylla, precis som på man gör på ett bibliotek. Stor del av pengarna jag tjänade på att sälja GT från 8 års ålder gick till böcker. Och hästsaker.

Så, ja… även om jag inte vetat och fortfarande inte riktigt vet vad jag vill bli när jag blir stor så finns det trots allt en hel del gemensamma nämnare mellan det jag allra helst gjorde när jag var liten till det jag jobbat med de senaste åren. Men även likheter till det som jag fortfarande gärna ägnar min lediga tid åt.

På tal om block. Jag har hittat en ny favorit efter mycket testande. Open-Flat Notebook från Muji. Fin färg på pappret, schysst papperskvalitet och det avskalade uttrycket jag gillar. Men det allra bästa är, precis som namnet antyder, att det går att lägga nästintill helt platt mot bordet. Så bra!

Vad drömde du om att bli när du blev stor? Jobbar du med det idag eller har du hamnat någon helt annanstans?

Total
0
Shares
4 comments
 1. I mina ”kompisböcker” från när jag var liten står för det mesta inredningsarkitekt på drömyrke. :) Sedan blev det fysiker, och från gymnasiet läkare: jag gick en morgon förbi en lekplats med barn, och kände att jag ville kunna hjälpa till om något hände dem. Och så fick det bli – idag är jag läkare. Jag älskar det! Jag får varje dag uppleva att jag gör något meningsfullt med mitt liv, det är helt fantastiskt!
  Och så får jag syssla med inredning och div kreativa pyssel på fritiden. ??

  1. Hej! Wow, vilket driv och målmedvetenhet! Steget från att känna att jag vill kunna hjälpa till om det händer något till att verkligen göra slag i saken och utbilda dig alla år som krävs för att bli läkare är imponerande. Vilken härlig känsla att känna att du älskar ditt jobb och möjligheten att få hjälpa andra – varje dag! Och perfekt mix med inredning på fritiden. Vad glad jag blir att du delade med dig! Tack!

 2. Jag bestämde mig på högstadiet att det var arkitekt jag ville bli. Då var det främst inredningsarkitekt jag syftade på. Var också en sån som möblerade om titt som tätt….flytta tunga möbler med hjälp av mattor och filtar var min specialitet… ;)
  På gymnasiet läste jag språk men var noga med att läsa in de ämnen som krävdes för att söka arkitektlinjen. Till slut blev jag byggnadsarkitekt.
  Vad jag ska bli när jag blir stor är dock fortfarande en öppen fråga. Jag vill jobba som arkitekt – men det finns så många vinklar på detta yrket….
  Jag följde dig när du drev Project Why men vad hände sen? För idag jobbar du med annat?
  Fint att ha hittat in till din blogg igen. :)

  1. Hej Nina! Vad roligt att du gjorde slag i saken och fattade medvetna beslut hela vägen fram till att du blev byggnadsarkitekt! Även jag hade specialitet att flytta tunga möbler med mattor och filtar – är en bra färdighet även idag. ;-) Lite vilja och hjälpmedel löser det mesta. Som du säger – det finns många vinklar inom respektive intresseområde. Jag har fortfarande bolaget kvar men har inte gjort så mycket med det de senaste två åren. Det dök upp en utmaning som jag hoppade på – en ny inriktning på temat inredning. Så numera är jag även anställd. Jag vet ju att jag kan driva företag – så blir jag sugen på det igen så vet jag att det “bara” är att köra igen. ;-) Men nu har det börjat klia lite i mig – behöver nya utmaningar. Så nu planerar jag att göra lite uppdrag, föreläsa och blogga/YouTuba mera. Har för mycket tid över med nybyggt hus och nybörjarfasen på jobbet avklarad. Så nu roar jag mig med att utveckla och fundera över allt det jag kan hinna med att göra på min fritid. ;-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.