Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

I dagens blogginlägg har jag samlat ihop 11 inspirerande boktips från mina fina följare på Instagram.
Det var många bra tips ni delade med er av – som definitivt förtjänar att lyftas fram i ett eget blogginlägg.

Okej – då kör vi igång med era boktips!

Boktips - personlig utveckling - fixaodona.se

Boktips: Personlig utveckling och kunskap om livet

Praktika för blivande föräldrar av Agnes Wold och Cecilia Chrapkowska
Oavsett om du har små eller stora barn är denna bok att rekommendera. Den slår hål på myter som funnits länge.

Du äger – självkänsla för unga av Mia Törnblom
En boost för att bättra på din inre kondition. Vår inre kondition behöver tränas och vårdas löpande. Precis som med idrott och hälsa är det något man under uppväxten lägger grunden till för resten av livet.

Bemötandekoden av Lena Skogholm
En bok om hur vi människor kan mötas med ökad förståelse både av oss själva och andra.  Boken är en guide för det mänskliga samspelet som du har nytta av livet ut. När vi möter varandra utifrån vår hjärnas förutsättningar blir det bättre helt enkelt.

Jag lämnar ekorrhjulet av Åsa Axelsson
En bok för att få perspektiv på tillvaron. Boken är ett inlägg i debatten om synen på arbete och hur samhället skall se ut. Enkel, fyndig och ger tankar och perspektiv på vad man egentligen måste och inte måste köpa och hur man kan leva billigare och enklare.

Factfulness av Hans Rosling och Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund
I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd.
Med utgångspunkt i tio konkreta misstag vår hjärna gör kartlägger de hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, factfulness, handlar om att bara hysa åsikter som grundas i fakta.

Boktips mat och hälsa - fixaodona.se

Boktips: Hälsa och välmående


Food Pharmacy och Food Pharmacy Kokboken
av Lina Nertby Aurell och Mia Clase
Fokusera på vad du skall äta – snarare än vad du skall utesluta.
I boken Food Pharmacy lär vi oss om tarmfloror, goda bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Att leva ett så friskt liv som möjligt är till stor del kopplat till vad du äter. Den här boken handlar om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten.
Uppföljaren till Food Pharmacy är Food Pharmacy Kokboken. Detta är en antiinflammatorisk kokbok som förenklar din vardag. Boken innehåller recept som gör tarmfloran gott och håller inflammationen (och många sjukdomar) borta.

Food Pharmacy finns även som podd – här hittar du Food Pharmacy-podden. Jag har inte lyssnat än – men tänkte göra en premiärlyssning i veckan som kommer.

Hälsorevolutionen av Maria Borelius
Ytterligare ett boktips på temat antiinflammatorisk livsstil. Hälsorevolutionen är en berättelse om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig.
Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar.

Happy Food och Happy Food 2.0 av Niklas Ekstedt och Henrik Ennart
Happy Food är en bok om hur mat och lycka hänger ihop. Detta är en kokbok för dig som med rätt kost vill ge kroppen alla de rätta förutsättningarna att må så bra den kan må!
I uppföljaren Happy Food 2.0 får vi ett ännu vidare grepp om matens koppling till lycka, där olika aspekter av måltiden som helhet tas upp.

Portionen under tian av Hanna Olvenmark
Jag har spanat in sajten Portionen under tian till och ifrån, men inte fått tummen ur att laga något av recepten. Men nu får det bli slut på det. Dags att börja provlaga. Tänk, det är ju alldeles lysande att få hjälp med recept på hälsosam mat som är snäll både mot plånbok, miljö och kropp.
I boken Portionen under tian finns över 50 vegetariska recept där varje portion kostar max 10 kronor. Och dessutom 300-kronorsveckor med tillhörande inköpslistor och recept och allmänna “stay cheap-tips” för både storhandlingen, jobblunchen och utemiddagen  (i form av utemiddag i naturen).

Mina favoriter

Några av mina egna favoriter som jag läst det senaste är 5-sekundersregeln av Mel Robbins och Mindset – Du blir vad du tänker av Carol S. Dweck. Du hittar mer info här.

Tack till alla er som bjöd på fina, inspirerande boktips när jag bad om rekommendationer på böcker ni gillar! Jag blev superinspirerad och har nu flera nya titlar på “att läsa”-listan. Har du fler boktips att dela med dig av? Dela gärna med dig av dessa i kommentarsfältet nedan.

Total
0
Shares
2 comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.