Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Du blir vad du tänker – det handlar om ditt mindset. Är talang och intelligens medfött eller är det något som du kan utveckla? Statiskt mindset eller dynamiskt mindset, det är frågan. Föds man med en talang för inredning – eller är det något som går att öva upp? Vad tror du?

Mindset - Du blir vad du tänker - fixaodona.se

Jag plöjer böcker på löpande band. Senast ut är Mindset – du blir vad du tänker av psykologiprofessorn Carol S. Dweck. Kortfattat kan man säga att boken handlar om hur vi ser på intelligens och förmågan att lära sig nytt. I boken tar hon upp begreppen statiskt mindset (fixed mindset) och dynamiskt mindset (growth mindset).

Statiskt och dynamiskt mindset

Ett statiskt mindset handlar om att man tror att man är född med egenskaper och talanger omöjliga att påverka. Istället för att se utmaningar och att prova nya saker som ett sätt att lära så är man rädd för att misslyckas och söker ständig bekräftelse.

Med ett dynamiskt mindset tror man att det är möjligt att utveckla sina förmågor. Detta genom att lägga tid och energi på att utvecklas. Men det handlar också om förmågan att förändra sina strategier om man märker att ansträngningen inte fungerar fullt ut. Och att be om och ta till sig andras synpunkter för att komma steget längre.

Mindset - Du blir vad du tänker - fixaodona.se

Tips! Har du något du vill genomföra? Konkreta planer där du kan visualisera när, var och hur du skall göra något blir i allt högre grad genomförda – vilket ökar chansen till framgång. Gör upp en plan med dynamiskt mindset och föreställ dig konkret hur du skall genomföra det!

Mindset - Du blir vad du tänker - fixaodona.se

Du har ett val – det är du som bestämmer om du ser utmaningar och motgångar som ett bevis på att du saknar talang, eller så är det bara att du behöver anstränga dig lite mer. Vi har betydligt större utvecklingspotential än vi själva tror. Det handlar “bara” om att våga anta utmaningar, lägga ner det arbete som krävs och ständigt lära oss av motgångar och feedback.

Har du läst boken? Vad fastnade du för i så fall? Eller har du något annat boktips på temat hjärnan och personlig utveckling som du vill dela med dig av? Jag är såå sugen på att lära mig mer om detta!

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.