Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Skapa ordning med KonMari-metoden - lär dig KonMari-vikning - fixaodona.se

Jag har alltid gillat att ha ordning och reda omkring mig – trots detta så har jag inte riktigt lyckats få till den där ordningen och strukturen som jag drömt om. Men nu är det slut på det och det berättar jag mer om i mitt senaste YouTube-klipp om KonMari metoden och dessutom lär jag dig KonMari-vikningen.

Jag har ständigt varit på jakt efter smarta och fina förvaringslösningar. Gärna dold förvaring för att minska det visuella bruset. Men det har inte räckt med att skapa ordning utanför skåpen. Även inuti skåpen vill jag ha ordning.

Men trots allt plockande och min vilja att ha ordning och reda omkring mig så upplevde jag aldrig att ordningen var bestående. Men, nu – äntligen så har jag hittat ett sätt att skapa bestående ordning. Som får mig att må betydligt bättre, gör det lätt att bevara ordningen och att ha koll på vad vi har i skåp och lådor.

Metoden jag använt mig av för att uppnå allt detta är KonMari-metoden.
Här kan du läsa mer om min resa med KonMari-metoden – > Rensa med KonMari-metoden

Nytt YouTube-klipp på min kanal – om KonMari-metoden

Så, nu vill jag ju givetvis dela med mig av mina egna tankar kring KonMari-metoden och min egen resa. Därför har jag spelat in ett nytt klipp till min YouTube-kanal. Hoppas du vill titta! Jag vore såklart superglad om du ville tumma upp videon eller kanske till och med börja prenumerera. Det är onekligen en utmaning att få till såväl innehåll som foto, ljud och redigering. Men jag lär mig allteftersom. Så, jag hoppas att du har överinseende med mina nybörjar-steg på YouTube. Men, kul har jag. Och det hoppas jag märks!


Vad är KonMari-metoden

KonMari-metoden är skapad av Marie Kondo, ett japanskt organiseringsproffs som ägnat hela sitt liv åt att rensa, organisera och förvara. Hon insåg dock att ordningen trots allt organiserande och smarta förvaringslösningar inte var bestående, vilket gjorde att hon allteftersom utvecklade det som sedan kom att bli hennes egen metod; KonMari-metoden. En metod för dig som vill skapa en bestående ordning.

Metoden har funnits i några år – men det var när hennes egen TV-serie ”Konsten att städa med Marie Kondo” släpptes på Netflix den första januari 2019 som metoden fick ett större genomslag.

Rensa med KonMari-metoden - fixaodona.se

I sin bok ”The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing” delar hon med sig av sin metod och ger tips och råd till de som vill skapa ordning i sina hem – en gång för alla.

Böckerna verkar vara slut på många ställen just nu – så det är lätt att förstå att metoden fått sig ett rejält uppsving den senaste tiden.

Total
0
Shares
1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.