Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Idag tänkte jag tipsa om bästa krukan för kryddväxter – som passar perfekt om man vill ha kryddorna nära till hands och i rätt arbetshöjd.

Jag tillhör inte skaran som odlar eller tycker att trädgård är särskilt lockande. Men tanken och lusten börjar sakta smyga sig på ändå. Med tanke på att vi har en hel trädgård att anlägga framöver så känns det ju onekligen trevligt att det börjar klia lite i de gröna fingrarna trots allt. Det är dessutom nästintill omöjligt att inte smittas av alla härliga bilder som fladdrar förbi i mitt Instagram-flöde. 

Påskhelgen åkte jag och svärmor på en rundtur för att inhandla växter till hennes trädgård, medan mitt huvudfokus var att börja reka lite inför vår egen trädgård som sakta men säkert skall ta form framöver.

Mynta – min favorit

Jag älskar mynta (smaken, men i synnerhet doften) och spontanköpte en samling av olika mynta-sorter! Tänkte sommaren skulle gå i myntans tecken. Och eftersom jag inte enbart kan dricka mojitos hela sommaren så får jag nog öka på repertoaren. Jag behöver fler alternativ till favoriten sötpotatis med chevre och mynta. Tips någon vad jag kan hitta på med min mynta?

Jag fick i efterhand veta att mynta sprider sig som ogräs, så det var nog en liten miss att plantera den tillsammans med sallad i den ena av odlingsbäddarna. Men, men… Bättre att myntan tar över i en sådan begränsad omfattning istället för i trädgården.

Bästa krukan för kryddväxter - fixaodona.se

Bästa krukan för kryddväxter

Förresten, lovade ju att tipsa om bästa lösningen för kryddväxterna. Eftersom jag spontanköpte kryddväxter var jag tvungen att hitta något bra att plantera mina kryddor i. När jag såg odlingsbädden eller odlingsborden som de också kallas (höll på att smått googla ihjäl mig innan jag hittade dom) visste jag på direkten att de kommer att bli alldeles perfekta.
Nu har vi dessa stående på vår uteplats, i nära anslutning till köket och dessutom så fungerar de lite grann som insynsskydd. Perfekt! Och vill man så kan man även komplettera med ett litet “tak” så att det blir som ett växthus.

Det här får bli mina första trevande steg när det gäller odling. Vi får se vad det blir mer framöver.

Vad odlar du? Nåt du kan tipsa om för en nybörjare som mig – både gällande ätbart och sådant som är fint att titta på?

Total
0
Shares
4 comments
    1. Hej Charlotte! De är superbra – rekommmenderas verkligen. Har faktiskt köpt en till och två “lock” sedan jag skrev inlägget. Hoppas allt är fint med dig! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.