Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Pantone har precis släppt vilken kulör de utsett till Colour of the Year för kommande år. Precis som de brukar göra i början av december varje år. Det är alltid lika roligt att få reda på vad man valt för kulör, vad den symboliserar och följa om och hur kulörvalet får genomslag. Så, från 2019 års Living Coral 16-1546 till 2020 års Classic Blue 19-4052


Classic Blue – årets färg 2020

Den blå kulören Classic Blue symboliserar vår önskan om trygghet och en stabil grund – en känsla vi vill ta med oss in i det nya årtiondet som snart är här. Pantone 19-4052 Classic Blue är en tidlös blå nyans – elegant i all sin enkelhet. Den blå kulören påminner om toner vi kan se på himlen vid skymningen.

Pantone Colour of the Year 2020 - Classic Blue - fixaodona.se

Den klassiskt blåa kulören sägs vara avkopplande och bidrar till en lugn känsla som hjälper oss att fokusera. Kulören sägs också symbolisera en motpol till den snabba tekniska utvecklingen. Classic Blue är en kulör som håller sig i bakgrunden och är lätt att ta till sig.

10:e året jag skriver om Pantone Colour of the Year

2010 var första gången jag rapporterade om Pantones val av Colour of the Year för allra första gången. Tänk – det är alltså 10:e gången jag skriver om denna händelse här på bloggen. Spana gärna in tidigare års Pantone Colour of the Year här på bloggen om du är nyfiken på vilka kulörer som valts tidigare år.

Vad tycker du?

Vi har ju sett väldigt mycket av de varma färgerna nu ett tag med fördel för gult och olika brända toner – och helt plötsligt blir det en kallare färg som hamnar i fokus igen.

Jag tycker personligen det är härligt. Jag gillar kalla färger – men det det var onekligen ett tag sedan jag själv inredde med just blått. För att vara lite mer exakt så skulle jag säga att jag inte inrett med blått sedan slutet av 90-talet, början av 2000-talet då jag verkligen gick all in på koboltblått. Tapeten i sovrummet var blå. I tre lägenheter för att vara exakt… Mosaikkaklet, vattenkokaren, kaffebryggaren, porslinet… ja, jag gillade verkligen blått helt enkelt.

Vad tycker du om valet av Classic Blue som årets kulör? Är du sugen på blåa toner? Gillar du blått?

Total
6
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.