Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Pantone har precis lanserat det kommande årets färg. Till Colour of the year 2019 har man utsett 16-1546 Living Coral. Från 2018 års lila kulör Ultra Violet till en varm, korallfärgad ton.

Living Coral tillför värme och trygghet i en snabbt skiftande och otrygg omgivning. Framöver vill vi än mer omge oss av sådant som kan tillföra värme och trygghet i våra liv. Att inreda med varma kulörer och material med texturer bidrar till en mer ombonad känsla.

Living Coral är en kulör som sticker ut, men utan att ta över. En kulör som skapar en välkomnande känsla och samtidigt ett lekfullt uttryck. Naturen ger oss energi och Living Coral är en kulör som vi kan återfinna i naturen bland korallerna. Korallfärgen är också en symbol för havens betydelse.

Pantone Colour of the Year 2019 16-1546 Living Coral

I takt med att utvecklingen går framåt i en rasande takt vill vi också omge oss mer av kulörer som skapar trygghet och får oss att blicka bakåt i tiden. Kulörer som anses vara riktiga retrokulörer återkommer i moderna material, silhuetter och uppdaterade nyanser och toner. Pantone 16-1546 Living Coral är en av dessa kulörer som återvänder i ny skepnad. Själv kommer jag ihåg att jag hade kläder i just denna färg nån gång i slutet av 80-talet, början av 90-talet. Kommer specifikt att tänka på ett par korallfärgade “cykelbyxor” som tillförde favoritklädseln tillsammans med en smaragdgrön T-shirt. Betänk att jag var dryga 10 år då det begav sig…

“Color enhances and influences the way we experience life,” said Laurie Pressman, Vice President of the Pantone Color Institute. “As a shade that affirms life through a dual role of energizing and nourishing, Pantone 16-1546 Living Coral reinforces how colors can embody our collective experience and reflect what is taking place in our global culture at a moment in time.

Total
0
Shares
4 comments
  1. Din ”nya” blogg är verkligen proffsig med inspirerande inlägg. Längtar efter filmerna?

    1. Hej Catharina,
      Filmer är på G! Håller på och förbereder för fullt, men tror inte jag lyckas få upp något före jul. Det är både tajt schema och minimalt med dagsljus. Men håll ut. ;) Jag blir verkligen superglad att höra att du gillar min nygamla blogg! Tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.