Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Lura ögat med färg. Med färg kan du trolla – om du vet hur du gör. Jag vill hjälpa dig att förstå hur det fungerar. Med ditt val av färg kan du framhäva eller dölja detaljer när du inreder ditt hem. Tänk på att en färg upplevs aldrig ensam. Det kan du använda medvetet och till din fördel – bara du vet hur du ska göra.

detta YouTube-klipp går vi igenom hur du kan lura ögat med färg beroende på hur du kombinerar mörka och ljusa färger. Jag lär dig ett färgsättningstrick som är väldigt användbart för att rikta fokus på det som tillför något till känslan i rummet. Och att dölja sånt som du inte vill skall väcka uppmärksamhet.
Dessutom visar jag praktiska exempel på hur en skillnad i mörkhet mellan två föremål påverkar upplevelsen när de ses tillsammans.

Övning: Kontrastverkan

Lura ögat med färg - så gör du - hildurblad.se

Håll för bilden så att du bara ser en ruta åt gången. Jämför hur du uppfattar den beige kakelplattan beroende på vilken färg den jämförs med.

Vad ser du?

Total
3
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.