Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Vilka färger passar till väggfärgen? Om det är en fråga du ställt dig nån gång så hoppas jag att du får några användbara tips i detta blogginlägg med tillhörande YouTube-klipp. Jag tipsar om enklaste sättet att få inspiration till vilka färger som passar till väggfärgen. 

Vilka färger passar till väggfärgen – tre sätt att få inspiration till färgskalan

Ett färghjul som hjälper dig att kombinera färger - fixaodona.se
Genom att utgå från färghjulet kan du få inspiration till vilka färger som passar till din väggfärg. Men det finns fler sätt att få inspiration till dina färgkombinationer. Och att lösa det enkelt.

Det finns flera olika tillvägagångssätt för att hitta vilka färger som passar att kombinera med din väggfärg. Här är tre sätt som jag brukar använda mig av.

1. Använd färghjulet
Med färghjulet som utgångspunkt kan du utifrån olika färgsättningsprinciper plocka ut färger som kompletterar din väggfärg.

2. Utgå från NCS-koder
Ett annat sätt att skapa harmoniska och balanserade färgkombinationer är att utgå från väggfärgen och kombinera denna med kulörtonlika eller nyanslika färger utifrån NCS-systemet.

3. Titta på inspirationsbilder
Men, det allra enklaste sättet och som varken kräver kunskap om färgsättningsprinciper eller hur NCS-språket är uppbyggt är det alternativet som jag tipsar om i detta YouTube-klipp. Nämligen att utgå från inspirationsbilder där din väggfärg är dominerande.

Total
2
Shares
3 comments
  1. Hej Hildur! Först & främst – du gör helt grymma, välarbetade, informativa, kreativa & mycket inspirerande youtube-klipp! Tack!

    Jag har letat efter den fina tapeten i detta klipp (den grönblåa med citroner), men kan inte hitta. Tacksam om du kan delge fabrikör :) Funderar på något liknande, då jag verkligen tycker att den är superfin. Även om apan gör en del av tapetens coolhet hoppas jag att de har något liknande men utan apa, är tyvärr ingen djur-fan hehe.

    1. Hej Maria! Tack, fantastiskt roligt att höra att du uppskattar mina YouTube-klipp. Tapeten kommer från Cole&Son och heter Frutto Proibito.

  2. Har en terrakotta färgad vägg och svart soffa. Vilka färger ska det vara på kuddar,matta,filtar etc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.