Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Skarp kant med tejp är bästa tipset när du vill ha skarpa övergångar mellan två olika färger. Det är ett perfekt trick att ta till om du ska måla en tvådelad vägg, en rand eller helt enkelt vill få knivskarpa kanter vid taklist, lister och foder. 

Skarp kant med tejp – välj rätt tejp

Med hjälp av maskeringstejp kan du skapa skarpa kanter – välj rätt tejp beroende på underlag och tillvägagångssätt

För att få till en skarp kant med tejp kan du antingen använda dig av en vanlig maskeringstejp eller en tejp som är särskilt anpassad för att få skarpa kanter. Har du en tapet eller känsligt underlag som du skall tejpa på finns det även tejp för känsliga ytor med lägre vidhäftning.
Med en vanlig maskeringstejp behöver du försegla tejpen med bottenfärgen (se förklarande bilder här). Satsar du istället på en tejp anpassad för just detta ändamål sparar du tid och energi – för då slipper du försegla tejpkanten. Resultatet blir ändå en knivskarp kant.

YouTube: Skarp kant med tejp

I veckans YouTube-klipp visar jag hur du får till skarpa kanter med tejp och visar skillnaden i resultat beroende på vilken tejp och tillvägagångssätt du väljer.

Lästips: Här kan du läsa och se fler bilder på hur du får till en skarp kant mellan två olika färger. I detta blogginlägg hittar du bilder och steg för steg-beskrivning på hur jag gjorde när jag målade skarpa kanter i vårt förra sovrum.

Follow my blog with Bloglovin

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.