Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Pantone årets färg 2021 är precis släppt – precis som man brukar göra i början av december varje år sedan många år tillbaka. För ovanlighetens skull och återigen, förra gången var 2016, har man utsett två kulörer till årets färg 2021. Den trygga gråa kulören Ultimate Gray 17-5104 och den hoppfulla Illuminating 13-0647.

Pantone årets färg 2021 Illuminating 13-0647

Illuminating är en ljus, glad gul färg som tillför energi, värme, hopp och optimism och för tankarna till solen.

Pantone årets färg 2021 - Ultimate Gray 17-5104

Ultimate Gray är en klassiskt grå kulör som symboliserar trygghet, pålitlighet och en stabil grund.

Pantone årets färg 2021 och de båda kulörerna tillsammans skapar en känsla av styrka, trygghet, stabilitet och samtidigt en känsla av värme, hopp och optimism. Det symboliska budskapet och tanken bakom kulörvalen är att tydliggöra hur olikheter kan lyfta varandra och hjälpa varandra. Och hur vi är beroende av såväl trygghet som en känsla av hoppfullhet.

Pantone årets färg 2021

Vill du läsa mer om tidigare års val från Pantone hittar du alla mina blogginlägg om detta här. 2020 valde man den blåa kulören Classic Blue. Det valet kan du läsa mer om i detta blogginlägg.

Pantones tankar kring valet av Color of the year 2021 kan du läsa ännu mer om här.

Total
7
Shares
3 comments
  1. Pigg kombination! Får mig att tänka på en grå kort kjol med gula sömmar jag köpte i Köpenhamn när jag fyllde 20. …med andra ord 18 år sedan… men den hängde med riktigt länge, synd att den inte finns med mig längre : )

    God fortsättning!

  2. Hej Emma!

    Först och främst – god fortsättning till dig med. Visst är det intressant att tänka på att det mesta kommer tillbaka förr eller senare. Men i ett annat sammanhang och omgivning. Roligt sätt att tillföra lite färg med avvikande färg på sömmarna.
    Men, men… man kan ju inte spara på allt. :-)

  3. Du som vet allt.. kan man köpa färgen som målarfärg? jag hittar den ingenstans och den har ingen alternativ färgkod. Älskar färgen skulle vilja måla en möbel iden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.