Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Inred med färg - använd färg för att skapa känslor - hildurblad.se

Inred med färg. Att inreda med färg handlar inte enbart om att välja färger på väggar och inredningsdetaljer så att det ser snyggt ut. Det handlar också om att bestämma dig för vad du vill att färgerna och färgkombinationerna skall tillföra känslan i rummet. Hur färgerna skall få dig att må och känna när du är i rummet, helt enkelt.

Färgsättning handlar därför om att;

1. Veta ditt önskade slutresultat.
2. Lyckas med att plocka ut de kulörer som blir så som du hade sett framför dig.
3. Att välja de färger och färgkombinationer som skapar känslan du är ute efter att skapa.

Idag tänkte jag att du skulle få fyra enkla tips som du kan utgå ifrån när du ska välja färg på väggar, möbler och inredningsdetaljer nästa gång.

Inred med färg - använd färg för att skapa känslor - hildurblad.se

Färg utan att det känns färgglatt

Längtar du efter att tillföra mer färg i din inredning men känner dig orolig för att det ska upplevas färgglatt eller rörigt? Då är bästa tipset att använda dig av nedtonade och dämpade kulörer i basen. Då får du en lugn känsla – men kan ändå addera fler färger än neutraler såsom vitt, grått, beige, brun och svart i din inredning. Väljer du att kombinera dina färger ton i ton blir intrycket väldigt harmoniskt.

Inred med färg - använd färg för att skapa känslor - hildurblad.se

Inred med färg för energi

Vill du tillföra liv och energi till ett rum kan du göra det genom att inreda med varma färger. Du kan även tillföra energi genom att kombinera färger som har stora kontraster mellan sig. För att uppnå balans i din färgsättning trots stor variation mellan färgerna är det viktigt att tänka på att de olika färgerna har någon typ av gemensam nämnare.

Inred med färg för en lugn känsla

Vill du ha en lugn känsla i ett rum och det oavsett färgskala gäller det att kombinera färger ton i ton med liten kontrast mellan varandra. Kalla färger och dämpade färger bidrar också till en lugn, avkopplande känsla.

Färg för en ombonad känsla

Vill du ha en ombonad känsla i ett rum är mörka färger bra att ta till. Med en mörk färg på väggarna får du ett rum att uppfattas mindre, men även mysigare. Skulle du dessutom satsa på varma färger istället för den kalla delen av färgskalan skapas en ännu mer ombonad och mysig känsla.

Spana gärna in mitt YouTube-klipp om du vill ha fler tips på vägen gällande att välja mörka färger till väggarna i ditt rum. Se här-> Eller läs blogginlägget jag skrev på samma tema.

Vill du få fler tips om färgsättning och färg i inredningen?

Om du vill få ännu fler tips om färgsättning och färg i inredningen rakt in i din mailbox? Då vill jag tipsa dig om att anmäla dig till mitt kunskapsbrev. Det dyker upp lite då och då och innehåller färgsättningstips, inspiration och avslutas med något tänkvärt.

Total
5
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.