Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Alltså, jag älskar verkligen vårt hus. För oss så är det helt perfekt. Jag vill helst inte vara någon annanstans än hemma. Är jag borta – ja, då längtar jag tills jag får komma hem igen. Känner du igen känslan? Nog för att jag verkligen trivdes i vårt funkishus – men tillfredsställelsen i att ha ritat, planerat och byggt ett hus helt utifrån våra behov är en riktig lyx. Ett hus där allt har sin bestämda plats och anpassat utifrån vårt liv och vardag ger mig sinnesro. Jag älskar vardagen i vårt nya hus – en vardag jag aldrig längtar ifrån.
Målet med vårt nybygge var just att ge tid åt annat än att renovera och fixa på ett gammalt hus och istället kunna ägna tid åt sådant vi bortprioriterat under många år. Såhär vintertid plöjer jag nu faktaböcker, övar brush lettering och funderar över vad jag egentligen skall bli när jag blir stor.

Att inreda vårt hem tänker jag göra i långsam takt. Det är en utmaning att gå från 100 kvm + källare till 220 kvm. Men jag vill ha det avskalat, eller “cleant” som yngsta sonen säger. Något som såklart underlättar när det gäller antalet inköp som behöver göras. Däremot ställer det större krav på de möbler och inredningsdetaljer jag tillför för att det sparsamt möblerade och dekorerade hemmet att inte skall kännas opersonligt och kalt. Vi får väl se om jag lyckas…

Nepp, dags att avrunda första söndagen i december. Ute regnar det och känslan av vinter är långt borta. Helt galet hur fort tiden går. I veckan kommer terrassmarkis och bastupanel att levereras. Den ena av leveranserna känns onekligen mer i säsong än den andra – men aldrig fel att vara ute i god tid. Och ja, det blev den gröna markisen till sist. Jag gick på magkänslan!

Total
0
Shares
5 comments
 1. Vilken härlig känsla! Så skönt att det blev så bra som du hoppades så att du/ni kan känna just så nu! Jag är glad att du bloggar mer igen ? Gillar så blandningen och inte bara inlägg om just inredningen i sig utan fakta, jobb, utveckling, vardagstankar, funderingar kring val i stort som smått mm Lite som podden! Ha en härlig kväll! / Jenny

  1. Hej Jenny!
   Ja, det är verkligen en fantastisk känsla att känna – något som tyvärr är långtifrån självklart när man bygger hus. Åh, sååå roligt att du uppskattar att jag bloggar igen! Försöker få till en lite ny mix – därför är det extra kul att det uppskattas. Och du… i veckan ska vi podda igen – så om tekniken är med oss blir det en podduppdatering inom kort.
   Ha en fin kväll du med!

   1. Åh, vad kul! Det ser jag fram
    emot, ni har minst en trogen lyssnare! ( jag är säker på att det finns fler ??)

 2. Nu när vi är ett steg närmare att bygga nytt (igen!) så hoppas jag på många kommande inlägg om tips och råd och ditten och datten. Området vi vill bygga på är inskickas för planläggning och hoppas att vi lyckas knipa en tomt när de ska bebyggas om ca 5år (+-2år). Har redan nu bestämt att vi ska köpa en bok och skriva ner allt vi tänker på, spara bilder etc för när de väl är dags går det fort (typiskt den firman vi kommer bygga med, kan ej välja då de äger området). Men vi kan däremot vara väldigt förberedda!!

  1. Hej Malin,
   Åh vad spännande att husbygge är på agendan igen! Jag ska försöka bjuda på inlägg om ditten och datten gällande husbygge. Har du spanat in bilderna från tvättstugan – med den smarta utfällbara strykbrädan?
   Låter som en bra idé att samla inspiration redan nu – precis som du säger, när det väl är dags då är det otroligt många beslut som skall fattas på kort tid.
   Lycka till och håll utkik här på bloggen eller tyck till kring specifika frågeställningar så får vi se om jag kan få ihop ett inlägg eller två!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.