Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Tycker du det är svårt att kombinera kuddar i soffan? I så fall så är det här blogginlägget extra mycket till dig. Här kommer tre snabba tips som hjälper dig några steg på vägen mot ett resultat som du blir nöjd med.

Kombinera kuddar - tre tips - fixaodona.se

Att byta färg på kuddarna i soffan är ett enkelt och relativt billigt sätt att byta årstid i sitt hem. Köp färdiga eller sy själv. Leta på loppis och second hand. Eller gräv i dina gömmor. Valet är ditt. Ofta behövs det inte särskilt mycket för att skapa en helt ny känsla.

Kombinera kuddar - tre tips - fixaodona.se

Ett. Utgå från en mönstrad tapet för att hitta färgskalan

Ett enkelt sätt att hitta inspiration till färgskalan på dekorations-kuddarna är att utgå från färgen på väggarna och plocka upp denna på kuddar, eller allra enklast – plocka upp färger ur en mönstrad tapet. Eftersom grönt är en kulör som återkommer som en “röd tråd” i vårt hus var det självklart att plocka upp denna färg på en kudde.

Kombinera kuddar - tre tips - fixaodona.se

Två. Mixa material

Att välja ett annat material på kudden än vad du har på soffan skapar dynamik. Att mixa material på kuddarna du väljer tillför också det lilla extra. Tänk även på detaljerna. Fransar. Paljetter. Veck. Idag finns en uppsjö varianter att välja mellan.

Kombinera kuddar - tre tips - fixaodona.se

Tre. Blanda olika former

Kombinera runda kuddar med fyrkantiga och rektangulära. Att välja exakt samma storlek eller form på alla kuddar blir sällan bra. En kantig soffa mår bra av att mjukas upp med några runda kuddar medan en bullig soffa med fördel kombineras med nån kantig kudde.

Kombinera kuddar - tre tips - fixaodona.se

Det är när du kombinerar färger som “the magic happens”. Färg dominerar före form. Våga. Testa dig fram!
Själv är jag förtjust i 70-talsfärgskalan och är på jakt efter en mönstrad kudde a´la 70-tal och gärna nån kudde i manchester att kombinera med de kuddar jag redan har.

Tips! När du kombinerar olika färger på kuddarna är det snyggt att välja färger som är lika mörka/ljusa och lika färgstarka. Som jag gjort på mina kuddar. Då blir intrycket balanserat trots att färgerna varierar.

Total
13
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.