Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Det dörrhandtag du väljer till dina innerdörrar hjälper till att skapa stilen. Gör ditt val med omsorg. Vi satsade på enkla, vita dörrar men valde svarta dörrhandtag för att tillföra det lilla extra. Men även som ett sätt att plocka upp den svarta accentfärgen som syns här och där i vårt hus.

Att bygga hus i egen regi innebär att fatta beslut kring det mesta. Som till exempel att bestämma modell på dörrar, vilken färg de skall ha och som pricken över i – att välja dörrhandtag.

Svarta dörrhandtag för innerdörr - Habo - NewYork - fixaodona.se

Redan tidigt i byggprocessen visste jag att jag ville tillföra en hel del svarta accenter till vårt svarta hus. Därför kändes det som ett självklart val med svarta dörrhandtag till alla våra innerdörrar.

Mitt val föll till slut på svarta dörrhandtag, modellen New York från Habo. Gillar det avskalade och raka formspråket och den mjuka, matta känslan. Ytbehandlingen är av Soft Touch, en 2-komponents polyuretanlack. Köpte även samma modell, men anpassad för ytterdörr, till vårt förråd.

Svarta dörrhandtag för innerdörr - Habo - NewYork - fixaodona.se

Vita och svarta innerdörrar – med svarta dörrhandtag

På nedre plan är dörrarna vita, medan de tre dörrarna på övre plan är svarta. Svarta handtag på svarta dörrar blir riktigt effektfullt tycker jag. Och de vita standarddörrarna blev betydligt roligare med svarta handtag. Ett enkelt och förhållandevis billigt sätt att tillföra det där lilla extra. Anledningen till mitt val av vita dörrar på entréplan var delvis en kostnadsfråga eftersom jag behövde 7 innerdörrar på nedre plan och enbart tre på övre plan och svarta dörrar var betydligt dyrare än de vita. Dessutom syns minsta lilla kladd på svarta dörrar samt att jag tyckte det skulle bli för mörkt och för stor kontrast mot övrig inredning på entréplan med helsvarta dörrar. Som dörr till vårt sovrum, gäst WC och vårt badrum blev dock svarta dörrar verkligen pricken över i. Såå nöjd!

Svarta dörrhandtag för innerdörr - Habo - NewYork - fixaodona.se

Jag är supernöjd med resultatet och ångrar inte det minsta att jag valde svarta dörrhandtag och mixade svarta och vita innerdörrar.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.