Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Nu har vi en balkong ut från vårt sovrum. Eller ja, har och har. Henrik byggde klart den för några veckor sedan med lite målnings-assistans från äldsta sonen. (Så här såg det ut innan) Fortfarande saknas glasräcket, ett likadant som vi har på vår stora uteplats utanför köket. (Räcket kan också skymtas i detta blogginlägg) Men redan nu kan man sitta här och njuta av morgon- och förmiddagssolen. Och det är precis vad vi gör. Varje helgmorgon när solen skiner så äter jag och Henrik vår frukost här. Medan tonårsbarnen fortfarande sover… Vardagslyx.

Nybyggd balkong på baksidan av vårt hus - fixaodona.se

Vilken frihetskänsla när vi äntligen kunde öppna upp balkongdörren i sovrummet på vid gavel. Huset känns ännu större och det är riktigt härligt att kunna sitta här och njuta av såväl morgonsol som fågelkvitter och susande löv.

Nybyggd balkong på baksidan av vårt hus - fixaodona.se

Inredning av balkongen ligger jag lågt med tills vi fått det riktiga räcket på plats. Tillsvidare fungerar det bra med ett litet café-set som vi flyttade med oss från funkishuset men som egentligen skall stå vid den ena av ingångarna till huset. Nu ska jag filura lite på hur jag skall inreda balkongen. Men det är ingen brådska. Vi har ju åtminstone nåt att sitta på.

Nybyggd balkong på baksidan av vårt hus - fixaodona.se

Under balkongen är in-/utgången från bastun och badrummet. Den andra dörren leder ut från tvättstugan. Här skall det i sommar byggas nån form av golv som bildar övergång ut mot trädgården. Trädgården som också den skall få sig en översyn i sommar/höst. Först ut blir gräsmattan. Och jag behöver fundera på hur “golvet”/uteplatsen skall se ut.

Nybyggd balkong på baksidan av vårt hus - fixaodona.se

Nån mer som uppskattar våra uteplatser är Hugo, vår katt. Han gör oss ofta sällskap här ute. Hans favoritplats är dock på en stol precis innanför balkongdörren. Där gillar han att ligga och värma sig i solljuset och spana på vad som händer där ute. Om han inte sover förstås. En riktig livsnjutare.

Nu ska jag läsa lite – innan det är sovdags. En sommarkväll, en sån som vi har idag vill jag egentligen ligga och kura under en filt på uteplatsen till långt fram på natten. Och vet du – det är precis vad jag gör ibland. Bäddar ner mig under en filt i soffan, tittar på natthimlen och lyssnar till alla ljud. Och funderar över livet och hur glad och tacksam jag är att vi får bo just här. Att vi byggt det mesta själva. Ett hus helt utformat efter oss och våra behov. Vilken vardagslyx!

Vad är vardagslyx för dig? Berätta gärna!

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.