Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Mönstrade tapeter Sandberg Wallpaper Rosenholm Forest Green
Tapetnyhet från Sandberg Wallpaper – Rosenholm Forest Green ur kollektionen Ett Hem

Mönstrade tapeter är väldigt populärt just nu – i synnerhet blommiga tapeter. Tillhör du en av dom som längtar efter mer mönster och färg på väggarna men när det väl gäller så “fegar du ur” eftersom du känner dig osäker på hur resultatet egentligen kommer att bli? I så fall är detta YouTube-klipp extra mycket för dig.

Mönstrade tapeter - så hittar du rätt och vågar mer!

När man känner sig osäker och inte riktigt vågar lita på magkänslan handlar det ofta om okunskap. Att man inte är riktigt säker på hur slutresultatet kommer att bli. Ett sätt att känna sig tryggare när det gäller att välja mönstrade tapeter är att förstå hur storleken på mönstret och mönsterpassningen påverkar upplevelsen. Det kikar vi närmare på i detta klipp. För att du skall våga mer – och bli mer nöjd helt enkelt! 

Mönstrade tapeter och mönsterpassning – tapetsymboler

I YouTube-klippet går jag bland annat igenom nedanstående tapetsymboler – värdefulla ledtrådar för hur tapetens mönster kommer att uppfattas på större ytor. Ju mer kunskap och förståelse du har kring slutresultatet – desto mer vågar du lyssna på magkänslan!

Ingen mönsterpass

Rak mönsterpassning

Förskjuten mönsterpassning

Vilken typ av tapeter fastnar du för?

Jag gillar storblommiga, täta mönster med förskjuten mönsterpassning i härliga färgkombinationer. De får mitt hjärta att slå lite snabbare. Då säger magkänslan tummen upp. Dessa tapeter tycks jag aldrig tröttna på. Tack vare det böljande och täta mönstret får jag den där levande känslan som jag är ute efter – utan att det känns rörigt för ögat.

Vilka mönster gillar du?

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.