Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv
Perfekta blågröna färgen - så hittar du den - fixaodona.se

Perfekta blågröna färgen till väggarna kan vara lättare sagt än gjort att hitta. Det finns ju så många att välja bland och färgproverna är ju så små… 
Hur kommer färgen egentligen se ut när den målas upp på väggen hemma hos dig?

Jag vill hjälpa dig att hitta “rätt” kulör – den där färgen som blir sådär som du hade tänkt dig – därför har jag gjort ett YouTube-klipp där jag tar upp just detta.

I detta YouTube-klipp tipsar jag om hur du kan gå tillväga för att hitta den perfekta blågröna färgen. En blågrön färg som varken är för mörk eller för ljus, utan perfekt mittemellan och fungerar i de flesta rum – små som stora. De kulörer jag tipsar om är lagom färgstarka och gör sig bra på stora ytor. De bildar en nedtonad och harmonisk bakgrund till övrig inredning.

Rummets väderstreck påverkar

Vilket väderstreck ditt rum befinner sig i kommer att påverka hur kulören uppfattas uppmålad på en vägg. För att du ska få hjälp att välja rätt kulör går jag igenom steg för steg hur upplevelsen av de olika kulörerna förändras beroende på väderstreck. I ett rum mot söder kommer kulören uppfattas mer grön (dra åt det gula hållet) och i ett rum mot norr kommer kulören att uppfattas mer blå.

Tre fördelar med blågröna toner

Det kan vara en bra idé att lägga lite tid och engagemang på att hitta den perfekta blågröna färgen till väggarna. Varför?
Den blågröna färgskalan har nämligen ett antal fördelar.

  • Lätt att kombinera med andra färger
  • Passar bra med många träslag
  • Tillför färg till rummet utan att ta över och hamna i fokus – bildar en fin bakgrund till övrig inredning

Så, vet du inte riktigt vart du ska börja leta – då tycker jag du ska börja med att spana in mina förslag i detta klipp och utgå från dessa ifall du vill ha lite mer färgstarkt eller kanske lite mörkare eller ljusare resultat!

Har du nån blågrön favoritkulör som du vill tipsa om?

Total
9
Shares
1 comment
  1. Hej!
    Tack för en jättebra video och fantastisk hjälp! Är påväg att inreda ett sovrum (till tonårsson) i källaren ca 15 kvm och ett mindre fönster.
    Är på jakt efter den perfekta blågröna färgen. Är det något vi särskilt ska tänka på pga att rummet är mindre och lite ljusinsläpp eller kan jag helt gå på tipsen för ett rum mot norr? Tack på förhand / Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.