Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Vakna klockan fem – vad skall det vara bra för? Och är det verkligen möjligt att öka sin produktivitet och bli en gladare människa enbart genom vanan att bädda sängen varje morgon?

Ja, det är i alla fall vad man kommit fram till i undersökningar som gjorts. Genom att ta kontroll över din morgon och skapa en morgonrutin med fokus på dig kan du både öka ditt välmående, produktivitet och känslan av kontroll i ditt liv. Och det är här bädda sängen kommer in som en viktig del av din morgonrutin. Att bädda sängen sägs nämligen vara en vinnande framgångsfaktor. Hur? Det pratar jag om i veckans YouTube-klipp

Vakna klockan fem – skapa en morgonrutin

Vakna klockan fem – skall det verkligen vara nödvändigt? Är det inte bara en trend som ”alla” ska följa just nu. Kan det verkligen ge någon effekt? Precis som frågorna ställde jag mig tidigare med en rejäl portion skepsis.

Att låta klockan ringa vid fem och sen ligga kvar i sängen och snooza – det ger ingen effekt. Men att hitta sitt eget VARFÖR, sin egen mening till att gå upp ur sängen och det dessutom direkt när klockan ringer och därefter genomföra sin morgonrutin. Då kan du vara säker på att få ett helt annat resultat.

Genom att förändra sättet du vaknar på kan du förändra ditt liv – betydligt snabbare än du tror.

De första två-tre timmarna efter att du vaknat är de som är bäst för hjärnan. Genom att ta kontroll över din morgon och skapa en morgonrutin med fokus på dig kan du både öka känslan av välmående, produktivitet och känslan av kontroll i ditt liv. 

Fyra anledningar till att bädda sängen varje morgon

1. Som du börjar dagen sätter tonen för dagen

Genom att låta bädda sängen bli en del av din morgonrutin har du redan tidigt på dagen kommit igång med att beta av dagens uppgifter – vilket sätter igång en positiv spiral för dagens övriga to-do´s. Som du börjar dagen sätter tonen för dagen. Därför är våra morgonrutiner viktiga för hur vår dag blir.

2. Du övar dagligen på ”att bara göra”

Som jag nämnde i ett tidigare klipp är det våra känslor som fattar våra beslut i 95% av fallen. Men genom att öva på att göra/att agera – även fast du inte känner för det kommer du lättare komma över tröskeln och sluta känna efter. Du bara gör – istället för att känna efter.

3. En bra vana leder lätt till fler

Genom att införa en god vana leder ofta till fler goda vanor. Enligt boken ”The Power of Habit”, skriven av den Charles Duhigg, kan sängbäddning göra dig både mer effektiv och bättre på att hålla en budget.

En god vana som får dig att må bra gör det lättare att implementera fler goda vanor. När du upptäckt att det faktiskt inte var varken svårt eller jobbigt att bädda sängen på morgonen känns det lättare att ta sig an nästa aktivitet du vill göra till en vana.

4. Lugn för öga och sinne

Forskning visar att stökiga miljöer stressar oss. Och att städning kan fungera som lugnande. Så – genom att bädda sängen får blir det lugnt både för ögat och sinnet.

Det här är en kortare sammanfattning av veckans klipp – så kolla gärna på klippet så du inte missar nåt!

Total
0
Shares
7 comments
    1. Hej! Vad roligt att du gillade mitt klipp. Tack för att du kommenterar och för att du delar med dig till andra om min kanal. Det gör det extra värt att lägga ner tid på att planera, filma och redigera när man får sån fin pepp och uppskattning från dig!

  1. Så intressanta och peppande inlägg ? Ger så mycket inspiration! Ska bli kul att fortsätta titta!
    Mvh Jenny

  2. Glömde ju skriva att jag är väldigt nyfiken på vad du har för morgonrutiner, skillnaden från då och nu. Är så intressant att se hur små förändringar kan gör stor skillnad för helhetskänsla i mycket. ?

    1. Hej igen Jenny! Oh, självklart skall jag berätta hur mina morgonrutiner förändrats det senaste året. Det finns några saker som gjort extra stor skillnad för min morgon. :-)

    1. Tack Emma! Ja du, jag har nog aldrig varit morgonpigg – så att helt frivilligt utan problem “hoppa upp” ur sängen kl 5 är verkligen en stor skillnad i mitt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.