Välkommen!


Här hittar du en mix av inspiration, kunskap och praktiska tips!

Denna sida drivs sedan 2006 av Hildur Blad – inredare, strategisk- och varumärkesbyggande färgsättare som också jobbar med att utbilda inom inredning.

Du når mig på: info@hildurblad.se

Arkiv

Kan du förändra dina vanor kan du förändra ditt liv. Vid en första anblick tycks inte de där små förändringarna du gör varje dag göra så stor skillnad. Men, tittar du i backspegeln är det lättare att konstatera att även en liten förändring kan göra stor skillnad sett över en längre tid.

Det senaste året har jag kommit igång med min läsning igen – här är några av de böcker jag läst eller håller på att läsa.

2019 – året jag förändrade några av mina vanor

2019 var året då jag förändrade flera av mina vanor och lade till en del nya. Hösten 2018 började jag gå upp klockan fem (nästan) varenda morgon och det har jag fortsatt med sedan dess. Jag har blivit en morgonmänniska. Detta satte sedan igång en kedjereaktion av nya vanor och jag har utformat en morgonrutin som jag längtar till. Dessutom är jag numera en person som tränar regelbundet. Just det faktum att träningen numera är en del av min vardagliga rutin och känns som något helt självklart är enligt mig den största vinsten.

Att börja med att införa en ny vana som får dig att må bra gör det lättare att implementera ännu fler goda vanor.

En viktig nyckel för att skapa och bevara mina nya vanor var att jag som en del i min morgonrutin började läsa igen. Hittills är det främst böcker på temat personlig utveckling, livsstil, effektivitet, organiserande och entreprenörsskap som jag läst. Förutom böcker har jag lyssnat på poddar och tittat/lyssnat på YouTube för att fylla på med ny kunskap, nya tankar och inspiration. Poddar lyssnar jag oftast på när jag tränar eller om jag är på resande fot. Och YouTube kikar jag på varje morgon när jag gör mig iordning inför dagen.

Atomic Habits – förändra dina vanor

Boktips: Atomic Habits av James Clear

Jag har två favoritböcker på temat vanor. Den ena är “Vanans makt: varför vi gör som vi gör och hur vi kan ändra på det” av Charles Duhigg. Den andra är Atomic Habits av James Clear. Båda dessa rekommenderar jag verkligen att läsa eller lyssna på om du är intresserad av ämnet.

I Atomic Habits får du verktyg att förändra dina vanor och får lära dig hur värdefullt det är att ha fungerande system för att nå sina mål.

“If you can change your habits – you can change your life”. James Clear

Man pratar ofta om vikten av att sätta mål. James Clear anser att mål handlar om resultatet du vill uppnå, men att det är ditt system och dina strategier som avgör om du kommer att lyckas. Så, om du kommer att nå målet eller ej beror på ditt system och dina strategier (dina vanor). Mål är för att skapa en riktning men systemen är det som får oss att göra framsteg.

Förändra dina vanor: Atomic Habits av James Clear

Exempel: Målet kan vara att ha ett städat och organiserat hem. Du gör en insats och städar hemmet och målet är tillfälligt nått. Men utan ett fungerande system för hur du skall behålla ordningen så är snart oordningen tillbaka. Har du problem att förändra dina vanor är det inte du som är problemet – utan det är ditt system och de strategier du använder dig av som behöver ses över för att du ska lyckas.

Atomic Habits av James Clear – en sammanfattning av boken

På YouTube finns en massa klipp med James Clear. Sök på hans namn och Atomic Habits så får du ett stort antal klipp att välja bland och inspireras av.

Total
0
Shares

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.